V Praze proběhne protest, který vysvětlí problémy na Šluknovsku

09.10.2011 6:24 | Zprávy

Protestní akce, která se odehraje v neděli odpoledne na Palackého náměstí v Praze, chce upozornit na "skutečnou příčinu" problémů a sociálního napětí na severu Čech. Podle organizátorů "sídlí" v metropoli a velkých městech, a ne "na ubytovnách" ve Šluknovském výběžku. Pochody a akce v severních Čechách, které se kvůli napětí mezi většinovou populací a Romy konají už řadu týdnů, prý jen odvracejí pozornost od "(ne)činnosti vlády".

V Praze proběhne protest, který vysvětlí problémy na Šluknovsku

Protestní shromáždění svolaly spolu s anarchisty sdružení Asociace ALERTA, Iniciativa Ne rasismu a hnutí Skutečná demokracie teď. Pořádající sdružení zorganizovala protestní akci zaměřenou proti rasismu a sociálnímu vyloučení na Palackého náměstí v Praze už na počátku října. Její účastníci se tehdy slovně střetli s demonstranty z Varnsdorfu na Děčínsku, kteří přijeli protestovat proti "diskriminaci naruby".

Demonstrace začaly na severu Čech v polovině srpna, kdy se odehrály dva útoky Romů na Čechy. První protest v Rumburku přešel v sérii výtržností u domů obývaných Romy, pak se nepokoje přesunuly do Varnsdorfu. Demonstranti se při pokusu o pochod k ubytovnám Romů dostali několikrát do střetů s policií. Poslední akce se odehrály v sobotu v Ústí nad Labem a ve Varnsdorfu, kde lidé protestují již devět víkendů po sobě, píše agentura ČTK.

Související:

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

18:51 Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

Jako „multidoménová operace“ je označována nová vojenská doktrína NATO, o které se diskutovalo na pr…