VÍME PRVNÍ Tluchořovi vypráskali kožich. Dostal jen jeden hlas

12.10.2011 22:06 | Zprávy

VÍME PRVNÍ Před sobotním regionálním sněmem probíhají ve středočeské ODS sněmy jednotlivých oblastních sdružení. Ve středu proběhl sněm v oblasti Praha západ, kde získal nominaci na předsedu současný šéf středočeské ODS a ministr zemědělství Petr Bendl. Jeho vyzyvatel Petr Tluchoř získal pouhý jeden hlas.

VÍME PRVNÍ Tluchořovi vypráskali kožich. Dostal jen jeden hlas
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Tluchoř

Bendl získal nominaci na předsedu až druhém kole, kde o dva hlasy porazil místopředsedu oblastního sdružení Antonína Zdeborského, který bývá ale považován spíše za Tluchořova člověka. Členem ODS na Praze-západ je i velký Tluchořův odpůrce, poslanec Aleš Rádl.

Nominaci na místopředsedy středočeské ODS získali senátor Jiří Oberfalzer, bývalý ministr Jindřich Vodička a Antonín Zdeborský. Tluchoř nedostal nominaci ani na místopředsedu.

Poměr 5:4

Za novým ministrem zemědělství Bendlem stojí z dalších oblastí Nymburk, Mladá Boleslav, Kladno, Beroun a nyní Praha západ. Naopak jeho hlavní rival, bývalý šéf poslanců ODS Petr Tluchoř, má podporu občanských demokratů z Mělníka, Prahy-Východu, Příbrami a Kolína. Oblastí je celkem 12. Nominace jsou spíše symbolické. Nejdůležitější bude poměr delegátů na regionálním sněmu.

Podle informací ParlamentníchListů.cz získal v oblasti Nymburk nominaci na místopředsedu regionu europoslanec a člen Výkonné rady ODS Hynek Fajmon. Ten je blízký prezidentu Václavu Klausovi, premiéru Petru Nečasovi a řadí se do tábora Petra Bendla. Bývá považován za jednoho z nejslušnějších politiků ODS, čili by mohl mít na místopředsednický post slušné šance.

Psali jsme:

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

17:57 Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

Proč tentokrát při povodních masivněji nepomáhá armáda? A je správné, aby prezident osobně pomáhal v…