Šťastný za pražskou ODS: Nečase bychom podpořit měli

21.10.2011 8:53 | Zprávy

Podle předsedy pražské ODS Borise Šťastného by občanští demokraté v hlavním městě měli prodloužení mandátu svého předsedy Petra Nečase podpořit. Členové pražské ODS se totiž na sjezdu o víkendu rozhodnou, jestli budou prosazovat prodloužení mandátu současného stranického předsedy.

Šťastný za pražskou ODS: Nečase bychom podpořit měli

ODS i TOP 09 čeká o tomto víkendu sjezd. ODS se sejde po dvaadvacáté na pouze pracovním sjezdu. Členové modrých ptáků by se ale měli rozhodnout, jestli budou prosazovat prodloužení mandátu současného stranického předsedy Petra Nečase. Ten by měl podle mínění regionů zůstat ve své funkci lídra občanských demokratů do konce příštího roku. Nové vedení by si tak občanští demokraté vybrali až po krajských volbách. Straníci ale budou diskutovat i o změně stanov.

Pražská ODS se sejde v předvečer celostátního kongresu ODS. Podle předsedy pražské ODS Borise Šťastného by i občanští demokraté v hlavním městě měli prodloužení Nečasovat mandátu podpořit.

„My jsme o tom diskutovali na regionální radě, ještě o tom budeme diskutovat na sněmu. Já opravdu nechci předjímat, jak hlasování dopadne; bude to výsledkem diskuse," zmínil Šťastný pro Český rozhlas.

„Můj návrh je jednoznačný: jsem přesvědčený, že v tomto bychom Petra Nečase - ve vlastním zájmu - podpořit jednoznačně měli," řekl dále Šťastný.

Členové TOP 09 se ve dnech 22. - 23. října sejdou v královéhradeckém hotelu Nové Adalbertinum. Sněm TOPky bude teprve druhý, a strana Karla Schwarzenberga si na něm bude kromě schvalování stanov volit i nové vedení.

Oba ze zmíněných sjezdů se ale budou muset obejít bez účasti prezidenta Václava Klause. Ten oběma partajím pošle pouze zdravici. Bývalý šéf ODS Mirek Topolánek lenit nebude a do pražských Letňan zavítá. Na kongres TOP 09 zavítá jako host kromě jiných i předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

Více čtěte:

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Euro

Tvrdíte, že jste proti Euru, co ale tedy říkáte na to, že se ODS spojila se stranami, a dokonce s nimi jde i do voleb, které chtějí úplný opak? Proč se ODS neosamostatní? Vždyť vy ty malé strany ke zvolení nepotřebujete.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zoufalství, ubohost.“ Daniel Vávra k tvrzení, že volby Babišovi vyhrál Putin

18:18 „Zoufalství, ubohost.“ Daniel Vávra k tvrzení, že volby Babišovi vyhrál Putin

Daniel Vávra, herní vývojář a spoluzakladatel Společnosti pro obranu svobody projevu, se pro Parlame…