Klaus má jmenovat nového ministra průmyslu Kubu

16.11.2011 6:15 | Zprávy

Prezident Václav Klaus má ve středu jmenovat předsedu jihočeské ODS Martina Kubu novým ministrem průmyslu a obchodu. Navrhne mu to premiér Petr Nečas, který svoji volbu oznámil v úterý. Kuba ve vládě nahradí Martina Kocourka (ODS), jenž odstoupil kvůli aféře kolem podezřelého přesunu peněz na účet své matky. Informuje agentura ČTK.

Klaus má jmenovat nového ministra průmyslu Kubu
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Premiér Petr Nečas spolu s prezidentem Václavem Klausem

Jihočeskou ODS, které Kuba od roku 2008 předsedá, provází pověst organizace, kterou ze zákulisí řídí vlivný podnikatel a člen výkonné rady ODS Pavel Dlouhý.

Kuba se loni ucházel o post místopředsedy strany. Nečas mu ale vyčítal, že je spoluarchitektem velké koalice v Jihočeském kraji a nedoporučoval jeho zvolení do vedení ODS. Podle Kuby rozhodlo v jeho prospěch nyní i to, že vláda v "jeho" regionu plánuje dostavbu třetího a čtvrtého bloku jaderné elektrárny Temelín.

Pod sociálnědemokratickým hejtmanem Jiřím Zimolou měl dosud Kuba na starost mimo jiné regionální rozvoj, čerpání peněz z evropských fondů, územní plánování a investice v dopravě.

Související:

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

12:54 Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

Můj kanál má více sledujících. Tak vysvětlil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, proč se krizo…