Až nám Němci postaví Lidice a Ležáky, pak můžeme uvažovat o omluvě, říká véčkař Skokan

09.02.2013 16:50 | Zprávy

ROZHOVOR Petr Skokan je v politice již řadu let – byl starostou České Lípy a hejtmanem Libereckého kraje. Nejvíce se však současný poslanec parlamentu proslavil loni v létě, kdy zveřejnil telefonát, v němž ho ministr financí Miroslav Kalousek počastoval nevybíravými a vulgárními výrazy.

Až nám Němci postaví Lidice a Ležáky, pak můžeme uvažovat o omluvě, říká véčkař Skokan
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Bývalý poslanec za VV Petr Skokan

„I dnes jsou naše vztahy na bodě mrazu. Profesně se s ním neshodnu na řadě věcí. Škodí naší ekonomice,“ objasňuje Skokan.

Nynější místopředseda Věcí veřejných možná za pár dní povýší. Kandiduje totiž na předsedu VV. Ke špatnému mediálnímu obrazu své strany říká: „Je to částečně následek cíleného útoku různých kmotrů a korporací v pozadí. Vít Bárta byl kriminalizován a pomlouván především proto, že zavřel penězovody do stranických kas a že na slevách a reklamacích předražených silnic ušetřil státu 7 miliard korun,“ domnívá se poslanec.

Dobře si nevede ani bývalá strana Petra Skokana, ze které byl podle svých slov vyobcován – občanská demokratická strana.  „Odmítal jsem tvrzení, že volební program byl jen marketingovým tahem. Nemohli pochopit, když jsem prosazoval, že práce s voliči je dlouhodobá činnost, nikoliv čtrnáctidenní hra před volbami,“ vysvětluje důvody svého odejití od občanských demokratů.

Vyjádřil se i k prezidentské volbě: „Představa, že by se českým prezidentem mohl stát člověk, který podle svých slov v médiích neuznává platnost Benešových dekretů, mne strašila. Dalo se to interpretovat i jako zpráva pro české pohraničí, že v podstatě jakýkoli státní či soukromý nemovitý majetek může být zpochybňován, ale do důsledku vzato, byla by to i revize výsledků druhé světové války, neboť jak známo - Benešovy dekrety nejsou ničím jiným než výsledkem rozhodnutí vítězných mocností,“ uvádí Petr Skokan.

Proč kandidujete na předsedu VV?
Není mi lhostejná budoucnost VV. Mohu přinést svůj osobitý styl vedení a bohaté politické zkušenosti. Rád bych prosadil efektivnější komunikaci mezi centrálou a jednotlivými kraji a také aktivnější prezentaci politiky VV v médiích. 

VV má v současné době mizivé předvolební preference, jakou vidíte její budoucnost?
Věci veřejné mají špatný mediální obraz. Veřejnost na základě zkreslených informací z médií naši stranu vnímá negativně. Je to částečně následek cíleného útoku různých kmotrů a korporací v pozadí. Vít Bárta byl kriminalizován a pomlouván především proto, že zavřel penězovody do stranických kas a že na slevách a reklamacích předražených silnic ušetřil státu 7 miliard korun. Já jsem na svou hlavu také v minulosti zaznamenal nepravdy šířené médií, nicméně po 20 letech v politice mám čistý štít. Věřím, že svůj čistý štít přenesu i na VV.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Ohodnocení práce politika

Dobrý den, opakovaně se ukazuje, že ne všichni politici pracují a chodí do práce. Nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici (poslanci, senátoři i ministři) byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemy...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Kde jsou jména?“ Rodiče obětí Davida Kozáka dostali e-mail a zlobí se

13:40 „Kde jsou jména?“ Rodiče obětí Davida Kozáka dostali e-mail a zlobí se

„Jména našich dětí! Kde jsou?“ Rodiče obětí masového vraha z Filozofické fakulty UK Davida Kozáka se…