Praha 5: Výstava Jany Vackové "Obrazy a grafika pro radost" v Komunitním centru Prádelna

18.01.2013 8:24 | Zprávy

Dne 18. ledna 2012 se v Galerii Prádelna (Komunitní centrum Prádelna, Holečkova 38a, Praha 5) bude od 18,00 hod. konat vernisáž výstavy Jany Vackové "Obrazy a grafika pro radost". Záštitu nad výstavou převzal zástupce starosty Městské části Praha 5 JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: Výstava Jany Vackové "Obrazy a grafika pro radost" v Komunitním centru Prádelna
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 5

Jedná se zároveň o první výstavu v nových, rozšířených prostorách Galerie Prádelna, kterou nyní nově provozuje Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5. Výstava potrvá do 20. února 2013.

Záštitu nad výstavou převzal zástupce starosty Městské části Praha 5 JUDr. Petr Lachnit.

Jana Vacková se narodila 9.6.1960 v Plzni. Její výtvarný názor byl již od dětství formován otcem, který byl profesionálním výtvarným umělcem - malířem. Jana Vacková žije a tvoří v Plzni, je členkou Unie výtvarných umělců plzeňské oblasti a pracuje v jejím nejvyšším orgánu - výtvarné radě. Zabývá se volnou i užitou grafikou, obzvláště barevnou litografií z kamene, malbou, ilustrací, textilem – aradecor, fusingem skla. Zúčastnila se mnoha samostatných i kolektivních výstav a její díla jsou zastoupena ve sbírce Západočeské Galerie v Plzni a v soukromých sbírkách v Čechách i zahraničí. Ilustruje zejména dětské knihy a učebnice.

Již 25 let se věnuje pedagogické práci, vyučuje na Základní umělecké škole, pořádá výtvarné dílny a metodické semináře. Jana Vacková náleží k umělcům systematickým a širo­ce vzdělaným, s úspěchem řeší i další náročné výtvarné úkoly, k nimž patří třeba návrhy divadelních programů pro plzeňské Divadlo J.K.Tyla. V posledním období se odvážila vstoupit i do křehkého skle­něného světa. Zde se zabývá úkoly zatavovaného i jinak upravovaného skla odvážně a velkoryse. Opět se tady projevuje její vyhraněný smysl pro řád a ryzí výtvarnost, která vítězí i v pro ni nezvyklých úkolech.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha5.cz

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

„Taková špína.“ Rakušanovi vynadali vlastní. Sám si to vytvořil, padlo

4:39 „Taková špína.“ Rakušanovi vynadali vlastní. Sám si to vytvořil, padlo

Předvolání k podání vysvětlení za kritiku Fialovy vlády. Dokument s šokujícím obsahem se stal náměte…