Česká pošta: S poštovními emoji po Česku

06.05.2024 22:03 | Tisková zpráva

V úterý 7. května uvede Česká pošta do prodeje výplatní samolepící písmenové poštovní známky Emoji. Pomocí těchto ikon je na sérii pěti známek zjednodušeně vyobrazen příběh dopisu, autorem výtvarného návrhu je Filip Heyduk.

Česká pošta: S poštovními emoji po Česku
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

„První známka znázorňuje psaní dopisu, další nalepení známky, na třetí a čtvrté známce je znázorněn poštovní proces, orazítkování a doručení dopisu. Poslední známka vyjadřuje radost z obdržení dopisu,“ říká Martina Ivanová, ředitelka pobočkové sítě České pošty.

tnámka

Emoji mají svůj původ v Japonsku, kde se objevily v mobilních telefonech již v roce 1999. Západní svět jejich kouzlo objevil o více než deset let později.

známka

Nominále známek je zastoupeno písmenem „B“, které odpovídá ceně za vnitrostátní obyčejné psaní – standard do 50 g v ekonomickém režimu dodání dle ceníku základních poštovních služeb v aktuálním znění – ke dni vydání 27 Kč.

známka

Emisi vytiskla Tiskárna Hradištko, s. r. o. metodou ofsetu v nákladu 300 000 kusů od každé známky k datu vydání (známkové komplety obsahují 10 x 5 různých samolepících známek v soutisku v nákladu 30 000 kusů kompletů). Celkově si budou moci zákazníci pořídit 1 500 000 známek. Zájemci si mohou nové výplatní samolepící písmenové poštovní známky pořídit na vybraných poštách nebo na e-shopu České pošty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V Temelíně zavezli palivo do prvního bloku. V reaktoru vydrží déle

11:44 ČEZ: V Temelíně zavezli palivo do prvního bloku. V reaktoru vydrží déle

Přesně 163 palivových souborů umístili energetici do reaktoru odstaveného prvního bloku. Nově je mez…