DIAMO: Soutěž o poskytování služeb u jezera Milada na dalších deset let

06.05.2024 19:15 | Tisková zpráva

Státní podnik DIAMO ve spolupráci s městy a obcemi, sdruženými do Dobrovolného svazku obcí jezero Milada, vybral v rámci vyhlášené veřejné soutěže o nejvhodnější nabídku na uzavření nájemních smluv k částem pozemků určených k poskytování služeb na jezeře Milada nové poskytovatele služeb v zájmovém území jezera Milada.

DIAMO: Soutěž o poskytování služeb u jezera Milada na dalších deset let
Foto: red
Popisek: DIAMO, logo společnosti

Soutěžilo se celkem o 3 pozice na hlavní pláži a 1 pozici na pláži Trmice. Návštěvníci jezera zde najdou nejen různé druhy občerstvení, ale také půjčovnu sportovních potřeb a prostory pro cvičení pod širým nebem (např. jóga). Novinkou bude od letošního roku provoz vodního vleku.

Pozice jsou rozmístěny přesně dle Koncepční studie jezero Milada zpracované vítězem mezinárodní soutěže, švédským studiem MANDAWORKS, na využití území jezera. Předmětem veřejné soutěže byl pronájem částí pozemků o celkové výměře 500 m2 za účelem vybudování zázemí pro poskytování služeb v zájmovém území jezera Milada především charakteru stravování, sportovního zázemí anebo půjčoven sportovního vybavení či jiných provozoven pro podporu a rozvoj rekreačních a sportovních aktivit v území.

Anketa

Prospěla by české demokracii korespondenční volba občanů ze zahraničí?

hlasovalo: 26813 lidí

Maximální délka pronájmu je deset let s možností jeho prodloužení v případě dohody obou smluvních stran. Podmínky pronájmu vyžadují, aby nájemce v rámci nájmu umístil a řádně provozoval dočasné stavby, a to nejméně jeden dočasný objekt kontejnerového typu pro poskytování stravovacích služeb, nejméně jeden dočasný objekt kontejnerového typu s nejméně dvěma veřejně přístupnými WC.

Dále musí provést úpravu (nezbytná vyrovnání a zpevnění) terénu v okolí dočasných staveb a přístupových cest k nim. V rámci dohodnuté lhůty by pak měl poskytovatel služeb tyto dočasné objekty upravit do souladu s uvedenou studií.

Vyhlašovatel po uzavření smlouvy umožní nájemci připojení dočasných staveb na vybudované inženýrské sítě, tj. přípojku elektrické energie, přípojku pitné vody a kanalizaci.

Státní podnik DIAMO nyní vyzývá jednotlivé vítěze veřejné soutěže k uzavření příslušné smluvní dokumentace tak, aby mohly být ze strany jednotlivých poskytovatelů zahájeny práce na umístění dočasných objektů a následně i poskytování služeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V Temelíně zavezli palivo do prvního bloku. V reaktoru vydrží déle

11:44 ČEZ: V Temelíně zavezli palivo do prvního bloku. V reaktoru vydrží déle

Přesně 163 palivových souborů umístili energetici do reaktoru odstaveného prvního bloku. Nově je mez…