FN Hradec Králové: Odběrové centrum COVID-19 zřídilo třetí odběrové místo

22.10.2020 15:16

Odběrové centrum COVID-19 ve Fakultní nemocnici Hradec Králové od čtvrtka 22. října zřídilo třetí odběrové místo. Důvodem je výrazný nárůst zájemců o provádění odběrů. V posledních dnech se pohyboval mezi 1000 až 1500 odběry, což přineslo dopravní komplikace a nárůst čekací doby. Pro srovnání, na konci září se počet odběrů pohyboval kolem necelých 400 odběrů denně. Odběrová místa jsou v provozu denně od 7:30 do 18:30 hodin.

FN Hradec Králové: Odběrové centrum COVID-19 zřídilo třetí odběrové místo
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Pro samoplátce i nadále trvá nutnost objednání se přes rezervační systém. Provedení rezervace centrum doporučuje také všem pacientům indikovaným k odběru lékařem. Odkaz na rezervační systém najdou zájemci na webových stránkách ZDE. Centrum upozorňuje, že kapacita rezervačního systému je omezená a v případě naplněné kapacity doporučuje zvolit pozdější termín nebo se obrátit na jiné odběrové centrum.

„Přístup k odběrovým místům je nadále Třebešskou ulicí kolem areálu Univerzity obrany, dodržujte, prosím, pokyny koordinačního pracovníka, který žadatele navádí k příslušnému odběrovému místu. Výjezd je nově přes dopravní vrátnici fakultní nemocnice,“ uvedl ředitel FN HK prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc, dr. h. c.

Odběrové centrum COVID-19 také důrazně žádá všechny zájemce o odběr o uvedení platného, správného telefonního čísla i e-mailu do rezervačního systému, důležité je také uvedení aktuálního čísla v žádance vyplňované praktickým lékařem, protože na tato čísla jsou zasílány výsledky rozborů. Mapu umístění odběrových center v celé České republice včetně informací o jejich provozní době je možné na webu ministerstva zdravotnictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy připravují novou emisi dluhopisů

19:15 České dráhy připravují novou emisi dluhopisů

České dráhy udělily bankám Česká spořitelna, Komerční banka a UniCredit Bank Czech Republic and Slov…