MHMP: Farmářské trhy se otevírají za přísných opatření

14.04.2021 21:01

Na náplavce u Rašínova nábřeží bude v sobotu spuštěn provoz tržitě s farmářskými produkty. Vstup je však možný při dodržování všech vládních nařízení pouze pro nákup potravin, nikoliv pro procházení a konzumaci občerstvení.

MHMP: Farmářské trhy se otevírají za přísných opatření
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

S platností od začátku tohoto týdne umožnila vláda ČR fungování farmářských trhů. Na základě tohoto rozhodnutí se tak o víkendu otevře řada tržišť i na území celé Prahy. Fungovat však budou pouze za přísných podmínek, které musí všichni provozovatelé i návštěvníci bezpodmínečně dodržovat.

Mezi jednotlivými stánky musí být například rozestupy alespoň dva metry a v prostoru celého tržiště by měl platit limit 15 metrů čtverečních plochy na jednu osobu. Prodejci také nesmí nabízet občerstvení k přímé konzumaci a nebudou zde ani místa k sezení. Nadále platí i povinnost mít nasazené respirátory a dodržovat mezi sebou nutné rozestupy.

Protiepidemická opatření se týkají také největších farmářských trhů na pražské náplavce u Rašínova nábřeží, které se letos poprvé otevřou v sobotu 17. dubna. Na dodržování všech opatření zde budou dohlížet nejen dispečeři z TRADE CENTRE PRAHA, akciové společnosti ve vlastnictví hl. m. Prahy, která spravuje náplavky, ale i osmičlenná hlídka Crowd Safety, Městská policie Praha v případě nutnosti také Policie ČR.

Z důvodu zamezení nadměrné koncentrace návštěvníků je nutné, aby se zde příchozí příliš nezdržovali a po nákupu farmářských produktů prostor neprodleně opustili. Nesmí se ani shlukovat u jednotlivých stánků nebo u vchodu na farmářské tržiště. Za současné mimořádné situace tak farmářský trh funguje pouze za účelem nákupu potravin, nikoliv jako místo k procházení a setkávání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…