Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

18.04.2024 22:04 | Tisková zpráva

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal prestižní ocenění v kategorii „Analytická práce" v rámci soutěže Úřednický čin roku 2023. Toto uznání bylo uděleno za projekt „Dashboard“. Jsme hrdí na Jana Převrátila, Václava Jonáše a Davida Pánka, kterým tímto děkujeme za jejich vynikající práci a přínos ministerstvu. A nejen jim.

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku
Foto: justice.cz
Popisek: Ministerstvo spravedlnosti ČR

17. dubna 2024 se v Klementinu uskutečnilo předávání ocenění v rámci 1. ročníku soutěže o „Úřednický čin roku“. Do soutěže bylo nominováno 136 zaměstnanců (projektů) napříč státní správou i samosprávou.

V kategorii „Analytická práce“ získali ocenění za Úřednický čin roku 2023 Jan Převrátil, Vašek Jonáš a David Pánek za vytvoření statistického dashboardu soudních řízení. S ohledem na počet nominací a kvalitu přihlášených projektů považujeme toto, po ocenění Elen Ransdorfové cenou eOsobnosti eGovernmentu, za další významný úspěch našich zaměstnanců a důležité ocenění jejich práce. Do finále soutěže postoupil také Vojtěch Týr v kategorii Naděje veřejné správy a Jan Benýšek za přesahový projekt s MPSV. I těmto dvěma našim zaměstnancům srdečně gratulujeme.

Tým Ministerstva spravedlnosti zvítězil s projektem Dashboard, což je uživatelsky přívětivá prezentace existujících údajů o soudním rozhodování. Obsahuje data ze statistických listů soudů a státních zastupitelství. Informace jsou k dispozici od roku 2014 za všechny soudy. Jedná se tak o přelomový krok v poskytování a vizualizaci dat o soudním rozhodování. O projektu jsme informovali v tiskové zprávě ZDE.

Úřednický čin roku je iniciativa zaměřená na ocenění jednotlivců a týmů, kteří přispívají ke zlepšení práce úřadů a kvality života v Česku. Iniciativa sbírá úspěšné příklady projektů, které vedly ke zlepšení veřejných služeb a podpořily inovativní myšlenky a týmovou spolupráci ve veřejném sektoru. Cílem je nejen vyzdvihnout úspěchy pracovníků ve veřejném sektoru, ale také inspirovat ostatní.

Devítičlenná porota prvního ročníku soutěže Úřednický čin roku vybírala z již zmíněných 136 projektů, činů a iniciativ z celé republiky. Šest soutěžních kategorií obsahovalo oblasti napříč celým „úřednickým světem“: kategorie inovace ve službách veřejnosti, digitální transformace, skvělá spolupráce, týmová podpora, analytická práce a naděje veřejné správy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AČCKA: Čím dál více Čechů využívá služeb cestovních kanceláří

16:46 AČCKA: Čím dál více Čechů využívá služeb cestovních kanceláří

I letošní prodeje potvrzují, že služeb českých cestovních kanceláří a agentur využívá každoročně víc…