V letních měsících v souvislosti s vysokými teplotami vzduchu rizika spojená se stánkovým prodejem masných či mléčných produktů výrazně rostou. Hlavní část kontrol proto připadá právě na toto období.
Státní veterinární správa tento způsob prodeje, při němž by měly být nabízeny především produkty od malých lokálních producentů, vítá a podporuje. Pravidelné kontroly prodejců přispívají k tomu, aby si zákazníci mohli nakoupit čerstvé a kvalitní produkty. Zároveň by měly spotřebitele chránit před některými nesvědomitými či nepoctivými prodejci,“ uvedl ústřední ředitel SVS Zbyněk Semerád.
Nejčastější závadou zjišťovanou při kontrolách jsou dlouhodobě nedostatky v označování nabízených potravin. Druhým nejčastějším prohřeškem je prodej produktů neznámého či nejasného původu. Stále se objevují také prodejci, kteří si neuvědomují, že nabízené produkty, a to se týká například uzenin či sýrům, je nutné chránit před možným vnějším znečištěním.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva