Kroměříž: Unimo buňky do Těšnovic dodá firma ze Slovenska

10.05.2024 16:14 | Tisková zpráva

Vítězné projekty loňského úvodního ročníku participativního rozpočtu nazvaného Vaše Kroměříž se blíží realizaci. Dokončena je projektová dokumentace Psího parku, který vznikne v lokalitě Pekelce. A radní již vybrali dodavatele unimo buněk, které zvelebí areál Žlíbek v Těšnovicích. Bude jím společnost Hyca ze slovenského města Pezinok, která nabídla cenu zhruba 545 tisíc korun.

Kroměříž: Unimo buňky do Těšnovic dodá firma ze Slovenska
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Plníme sliby, na obou projektech pracujeme. Věřím, že se občané ještě letos dočkají Psího parku i vylepšeného areálu v Těšnovicích,“ uvedl starosta Tomáš Opatrný.

Projekt Revitalizace Těšnovic – nová unimo buňka cílí na vylepšení zázemí tamního výletiště Žlíbek, kde se pořádají kulturní a jiné společenské akce a konají se zde různé zájmové aktivity i soukromé akce. Cílem je pořízení nových unimo buněk, která nahradí dvě stávající letité nevyhovující buňky s kuchyňkou a zázemím. „Mezi novými unimo buňkami nebude dělící přepážka. Vznikne tak větší prostor, kde se lidé budou moci scházet například i na schůzích osadního výboru či spolků nebo na menších oslavách,“ popsal za navrhovatele Jakub Erker, předseda osadního výboru Těšnovice.

Anketa

Prospěla by české demokracii korespondenční volba občanů ze zahraničí?

hlasovalo: 28131 lidí

Nové unimo buňky by měly být instalovány na podzim. Termín je naplánován tak, aby nebyla narušena letošní letní sezona, v jejímž rámci je na Žlíbku počítáno s řadou společenských akcí.

Také Psí park by měl být realizován nejpozději na podzim. Jedná se o oplocené místo, kde majitel může psa volně vypustit. Psí park by měl být vybaven pergolou s lavičkou, psím pisoárem a také herními prvky pro psy.

Kroměřížská radnice začne již 1. června přijímat návrhy v rámci druhého ročníku Vaší Kroměříže. „Obyvatelé města mohou opět sami navrhnout projekty na zlepšení života v Kroměříži. Ten, kdo se zapojí, může spolurozhodovat o tom, kam bude část městského rozpočtu investována. Nenechte si ujít tuto příležitost, zkuste uplatnit své nápady na zvelebení místa, kde žijete,“ vyzval občany starosta Opatrný.

Návrhy lze podávat do 31. července 2024, a to na formuláři, který zájemci stejně jako kompletní informace o participativním rozpočtu nazvaném Vaše Kroměříž najdou na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

22:09 Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

Jihlava slavnostně otevřela nový kulturní klenot Masarykova náměstí, Stříbrný dům s číslem popisným …