MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.05.2024 13:09:54 - majaH.

Ukrajina

Dobrý den, pane Mašku, moc si vážím vaší odpovědi. Já myslím, že jde o docela patovou situaci. Myslím, že jediný, kdo si nepřeje mír je Rusko, kdyby ho chtělo, vůbec by válku nezačalo. Taky si ale myslím, že se podmínky pro mír pro Ukrajinu zhoršují a otázkou je, zda by tak měla přistoupit na mír za každou cenu? Jak sám píšete, už zaplatila cenu nejvyšší a ztratila řadu životů, má teď ztratit ještě území? Neumřeli by pak ti lidé tak trochu zbytečně? Na druhou stranu si bohužel nemyslím, že má Ukrajina šanci válku vyhrát a obávám se, co udělá Rusko, jestli ji vyhraje. Určitě si ale myslím, že my musíme udělat maximum, abychom Ukrajinu podpořili. Poslední můj dotaz je, jaké diplomatické kroky můžou ostatní státy, včetně ČR učinit, aby zavládl mír? A činí je někdo vůbec? Děkuji a přeji hezký víkend

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

mivych

Odpověď

10.05.2024 19:07:11 - MUDr. Jiří Mašek
Zdravím - bez mocností typu Čína, Indie, USA, EU, Turecko a další to nepůjde, u jednacího stolu musí být ve finále i Rusové a Ukrajinci. Nikdy to nebude spravedlivé a pro Ukrajinu se podmínky mírového řešení časem horší . Je velká  škoda, že bylo zastaveno jednání na jaře 2022. Zmíněné mocnosti by měly garantovat, aby to nebyl mír za každou cenu, stejně jako není dobré chtít vyhrát za každou cenu.