„Co je to za pako?“ Datový vědec Ludwig to schytal za reakci na Klausův covid

24.02.2021 17:22

Datový vědec z Dubaje Petr Ludwig se vyjádřil k onemocnění bývalého prezidenta Václava Klause koronavirem. „Tak dlouho se chodí se džbánem...,“ začal svůj příspěvek, aby najednou napsal, že zakazuje lidem tento status označovat „haha“ reakcí, jinak je čeká ban. „Pokud vás ta věc pobavila/potěšila, tak se nad sebou trochu zamyslete. Jsme lidi,“ vyzval s dodatkem, že mu přeje vše dobré.

„Co je to za pako?“ Datový vědec Ludwig to schytal za reakci na Klausův covid
Foto: Repro Facebook
Popisek: Petr Ludwig nabádá k nošení roušek

Anketa

Kdo je pro vás nejdůvěryhodnější?

57%
2%
hlasovalo: 25406 lidí

Včera přinesl server Lidovky.cz zprávu, že bývalý prezident Václav Klaus byl pozitivně testován na koronavirus. Vzhledem k tomu, že Václav Klaus se veřejně nechal slyšet, že se nenechá očkovat, a s řadou opatření zavedených proti šíření covidu nesouhlasil (např. nošení roušky), nenechaly na sebe komentáře dlouho čekat.

Jedním z těch, kdo se ozval, byl i datový vědec Petr Ludwig. Ten se stal známým například i tím, že si zrušil facebookový účet a přesunul se do Dubaje. Účet si zrušil po tom, co sdílel na svém účtu vtip, který spousta lidí kritizovala jako sexistický a kontroverzní. Bez Facebooku ovšem vydržel pouze pár dní a po třech dnech se opět vrátil zpět. Ludwig na svém facebooku převzal vtip s odkazem na satirický web Nevím. „Pojďme opravdu přejmenovat PES na ŽENA, hned tu iracionalitu tomu systému odpustíme, a ještě se na to budeme dívat s láskou,“ napsal Ludwig. Později vznikla ještě varianta, kde slovo žena nahradilo slovem „fena“.

Klausovo onemocnění okomentoval příslovím: „Tak dlouho se chodí se džbánem...,“ prý mu ovšem přeje lehký průběh. To však nebylo vše. Lidé si prý mají odpustit pobavenou reakci. „Pokud vás ta věc pobavila/potěšila, tak se nad sebou trochu zamyslete. Jsme lidi. Ač mě velmi nebezpečná prohlášení V. K. vytáčela poslední dobou doběla, přeji mu upřímně vše dobré,“ dodal Ludwig.

Příspěvku se však i tak stovky lidí vysmály. Do diskuse přibyl obrázek, který reaguje na slova Ludwiga o „haha“ reakcích. Na obrázku naštvaní smajlíci zatýkají smějícího se smajlíka.

Anketa

Kdo je lepší politik?

70%
hlasovalo: 14321 lidí

Ludwiga ovšem sdílela i šéfredaktorka serveru Expres. Ta je prý na lidi, jako je Ludwig, alergická. „Tak dlouho se chodí se džbánem... píše na začátek rádoby povzneseně vtipnou větu, aby jako ukázal pobavený nadhled, ale hned za tím varuje všechny, že kdo dá smajlíka, ten DOSTANE BAN! A máte se nad sebou zamyslet, protože on sice škodolibě říká, že se chodí pro vodu tak dlouho, až se ucho utrhne, ale vás ta věc nesmí pobavit!“ napsala.

„Tvl co to je za pako? A tady ti rozdavači banů, jako čím víc jich dáte, to se tím pak měří délka penisu, nebo co?“ nedokázala pochopit.

Příspěvek Koukalová doplnila komentářem, že z příspěvku odhaduje, že Ludwig nemá jakoukoliv autoritu, a tak si ji musí dokazovat banováním za reakce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tle

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…