Covid: Kašlou na to! Kubek po Moravcovi v ČT ještě přitvrdil

25.10.2020 20:10

V Událostech na České televizi se řešil covid. Připomněl se Andrej Babiš s jeho apelačním facebookovým videem. U Moravce nás postrašil Roman Prymula, pod kterým se řádně kývá ministerská židle. A hostem zpráv byl lékař Milan Kubek. A to byla síla. Paralelní světy. Lidé radši kupují na náplavce bio mrkev. A existuje zápal slepého střeva?

Covid: Kašlou na to! Kubek po Moravcovi v ČT ještě přitvrdil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident České lékařské komory Milan Kubek

Anketa

Babiš si stěžuje, že lidé dostatečně neomezili svůj pohyb a sociální kontakty. Myslíte, že vy osobně jste omezili pohyb a sociální kontakty dostatečně?

94%
6%
hlasovalo: 15047 lidí

Česká televize ve svém pořadu Události informovala o aktuálním dění ohledně koronaviru. Premiér Andrej Babiš počítá údajně s dalšími restrikcemi. Ve videu, které uveřejnil na Facebooku, prohlásil, že nynější opatření nefungují a je v něm příliš mnoho výjimek.

„Příští týden bude klíčový, a pokud se nestane zázrak, tak nám nic jiného nezbude, jenom ta opatření ještě přitvrdit. Bohužel“ vyhrožuje premiér. Běžný občan by se skoro musel ptát, kam a jak efektivně do zdravotnictví proudí obrovské miliardy z našich daní, když celý systém musí spoléhat na zázraky a položí ho pár set vážně nemocných navíc.

„Opakovaně jsem na vás apeloval, ale teď proboha mě vemte už konečně vážně. Děkuji,“ zakončil video premiér, který musí být z celé situace opravdu zdrcen. Roman Prymula, který je záhadně po svém skandálu z vyšehradské restaurace stále ještě ministrem, v pořadu u Václava Moravce uvedl, že je zřejmě infikováno až 500 tisíc lidí.

„Není rozhodující, jestli tam budu já, nebo nový ministr, ale každopádně pokud to bude vycházet z racionálních úvah a bude to odůvodněno, tak ta opatření prostě navržena budou,“ řekl Prymula. Hostem událostí byl také prezident České lékařské komory Milan Kubek.

Kubek s tzv. lockdownem nemá zřejmě problém. „Tak situace je opravdu mimořádně vážná, matematické modely ukazují, že zdravotnictví zkolabuje za dva až tři týdny, ale závažné regionální problémy budeme očekávat již tento týden,“ domnívá se lékař.

„Já vyzývám znovu všechny občany, když už nevěříte politikům, věřte nám, zdravotníkům, dodržujte všechna předepsaná opatření a z našeho pohledu je lockdown nezbytný, protože nic jiného už nemůže epidemii přibrzdit a zastavit.“

Na otázku, proč podle něj nezabírají apely ministrů ani vzkazy lékařů, Kubek prohlásil: „Já tomu skutečně nerozumím. My jsme na jaře neměli žádné informace a lidé měli strach. Teď máme spoustu informací, bohužel na internetu koluje řada dezinformací a já mám pocit, že se míjejí dva paralelní světy. Zdravotníci bojují ze všech sil o život každého nemocného a v tom paralelním světě lidé chodí po náplavce a kupují si tam bio mrkev,“ řekl značně rozrušený Kubek.

„Já prostě nevím, na co lidé čekají, v současnosti je covid druhou nejčastější příčinou úmrtí v ČR. Opravdu situace je mimořádně vážná, pokud se nemocnice zahltí, tak nám hrozí úmrtí i na banální nemoci, jako je třeba zápal slepého střeva a podobně. Když nám lidé nepomohou, tak my to prostě opravdu, ale opravdu nezvládneme,“ apeloval lékař, který byl očividně unaven dáváním rozhovorů, protože se ten samý den vyskytl i v Moravcových Otázkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: AZy

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…