Demoblok oslabil. Všechny tři strany. STANu přeje štěstí

03.12.2020 12:11

V případě, že by se nyní konaly volby do Poslanecké sněmovny, vyhrálo by je hnutí ANO Andreje Babiše. A to přesto, že zaznamenalo propad oproti září a říjnu. Kdo se však propadá výrazněji, je ODS pod vedením Petra Fialy. Průzkum přinesl Median.

Demoblok oslabil. Všechny tři strany. STANu přeje štěstí
Foto: Repro Facebook Andreje Babiše
Popisek: Premiér Andrej Babiš (ANO)

Volby by v listopadu podle Medianu vyhrálo hnutí ANO, stejně jako v říjnu by ho volilo 28,5 procenta lidí. Druzí Piráti mají 14 procent, ODS a STAN 10,5 procenta. ODS v říjnu výrazně ztratila a propadla se právě na třetí až čtvrté místo, na úroveň posilujícího hnutí STAN. Na poklesu preferencí ODS se mohlo podepsat hlasování s hnutím ANO o superhrubé mzdě. 

Anketa

Má BIS vydat Zemanovi jména ruských agentů v ČR, pakliže je prezident chce znát?

84%
16%
hlasovalo: 23697 lidí

Preference STAN sice dále posilují, ovšem podíl přesvědčených voličů strany zůstává nízký. Růst zisku mohl být tento měsíc podpořen i potenciálním přechodem nespokojených voličů ODS.

Každá ze stran potenciální koalice ODS, TOP 09 a KDU-ČSL pak mírně oslabila. Lidovci by se sami o sobě ani nedostali do Poslanecké sněmovny. Na pětiprocentní hranici se pak pohybuje TOP 09. V příštím volebním modelu, který bude vydán koncem ledna 2021, bude zahrnuta již koalice ODS, TOP 09 a KDU-ČSL.

Sociální demokraté by pak dle průzkumu získali přízeň sedmi procent respondetů, KSČM šesti. Nad nimi by se umístilo hnutí SPD Tomio Okamury s 8,5 procenta. Trikolóra poslance Václava Klause mladšího by získala podporu 2,5 %, Zelení 1,5 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rakovina, tubera, HIV? Nevadí, vzhůru do války. Na Ukrajině zašli zase o kus dál

8:40 Rakovina, tubera, HIV? Nevadí, vzhůru do války. Na Ukrajině zašli zase o kus dál

Ukrajina hledá vojáky pro válku s Ruskem kde může. Nejen v zahraničí, ale i mezi nemocnými. Podle no…