MUDr. Ivan David, CSc.

  • SPD
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.04.2024 13:57:55 - Lukáš91

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Co si myslíte o slibu Zaorálka? Je to podle vás reálný slib? Faktem je, že u nás jsou mzdy snad nejnižší z celé EU, ale může EU tento problém vyřešit? Na jednu stranu mi to přijde jako nesmysl, na druhou ale poskytuje různé dotace, aby vyrovnala konkurenční prostředí a třeba europoslanci berou taky všichni stejně, tak proč by nemohla vyřešit i tento problém. A myslíte, že se někdy dočkáme lepších platů a vůbec životní úrovně jako je třeba v Německu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

MUDr. Ivan David, CSc.

Odpověď

05.05.2024 22:46:53 - MUDr. Ivan David, CSc.
 To snad ani není slib. To je deklarace cíle, který je velmi dlouhodobě nedosažitelný. Je nekorektní něco takového říkat před volbami.Čeští občané byli úmyslně stlačeni do podřadného postavení. V České republice. Kdy se u nás vyrábějí komodity s nízkou přidanou hodnotou. Je to tak jak jsem někde přečetl jako vtipnou zkratku. Když Pepa něco vyrobí a Franta si to koupí, tak nevětší prospěch z toho má Helmut. Europoslanci jsou malá skupina v rámci EU a jejich příjem nzávisí na tom, jestli na nich zaměstnavatelé vydělávají. Pokud budou lidé v ČR pracovat v neproduktivních oborech nebo s nízkou přidanou hodnotou a peníze budou volně odplývat, budou v ČR nízké mzdy a nízká životní úroveň.