Hrozivá slova poslance od Merkelové: Připravme se na válku s Putinem

19.02.2016 8:22

Rusko v Sýrii opakuje stejné chyby, kterých se dopustily USA v Iráku, prohlásil v rozhovoru pro server Focus.de poslanec německého Spolkového sněmu a zahraničněpolitický expert vládní strany CDU Karl-Georg Wellmann. Český překlad části rozhovoru přináší server Prvnizpravy.cz.

Hrozivá slova poslance od Merkelové: Připravme se na válku s Putinem
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

„Politiku Ruska je těžké pochopit, bojují na straně šíitů, Íránu, Bašára al-Asada a Hizballáhu, dělají si smrtelné nepřátele ze sunnitů, i když každý přitom ví, že Asadova vláda nemůže být příkladem pro mírové uspořádání Sýrie v dlouhodobém horizontu. Navíc akce v Sýrii jsou krátkozraké,“ říká poslanec. Poukazuje na to, že Rusové masivně destruují, bombardují obytné čtvrti a nemocnice, zabíjejí stovky civilistů. „Rusové opakují chyby, kterých se dopouštěli Američané v Iráku. Putin musí pochopit, že tento konflikt lze vyřešit pouze politickými prostředky,“ myslí si Wellmann.

  • Celý text v češtině je ZDE

Znepokojen je také tím, že Turecko a Saúdská Arábie hrozí poslat vojáky do Sýrie. A také tím, že oba zmiňované blízkovýchodní státy zahájily dodávky systémů protivzdušné obrany na zastavení ruských leteckých úderů. „Tento konflikt se může rozrůst do obřího požáru na velikém území. Tomu se musí zabránit,“ tvrdí Wellmann.

  • Kompletní rozhovor v němčině je ZDE

Domnívá se také, že se budeme muset připravit na konflikt s Putinem. To proto, že Moskva pohrozila, že ruská vojska by mohla být do čtyř týdnů ve Varšavě. „Jsou dva způsoby, jak se bránit, musíme se snažit udržet rozhovory s cílem získat Rusko jako silného partnera a získat ztracenou důvěru. Na druhé straně musíme být připraveni na útok. Útok na partnera NATO je hodnocen jako celkový útok na NATO a povede k odporu. Musíme proto vytvořit věrohodnou odstrašující sílu,“ doporučuje Wellmann.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rodiče o tom nevědí. Co neziskovky na školách ukazují dětem

5:00 Rodiče o tom nevědí. Co neziskovky na školách ukazují dětem

Pedagogičtí pracovníci jsou povinni „poskytovat dítěti, žáku, studentovi nebo zákonnému zástupci nez…