Jiřího Dolejše propustili z KSČM. Chce se podílet na obrodě levice

01.06.2023 19:02 | Ze sítí

Dlouholetému členovi KSČM Jiřímu Dolejšovi dalo vedení strany výpověď. Důvodem výpovědi má být reorganizace v rámci komunistické strany. Pro redakci CNN Prima NEWS Dolejš uvedl, že by rád nyní více odpočíval. I nadále zůstává členem nejvyššího stranického orgánu a v budoucnu se chce podle svých slov podílet na „obrodě levice v České republice“.

Jiřího Dolejše propustili z KSČM. Chce se podílet na obrodě levice
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Jiří Dolejš

„Ano. Ve straně proběhla reorganizace, jejímž cílem jsou úspory na mzdových nákladech. Já zůstávám členem nejvyššího orgánu (ÚV KSČM) a ekonomickým expertem strany. Jen již ne v zaměstnaneckém poměru,“ uvedl Dolejš redakci CNN Prima NEWS s tím, že jiné zdůvodnění mu sděleno nebylo.

Přiblížil, že jeho plány jsou nyní odpočívat více v přírodě a v budoucnu pomoci v obrození levice. „V dlouhodobějším horizontu chci spolupracovat na obrodě levice v České republice na úroveň 21. století. Ve své profesi zůstávám a více volného času chci využít pro odpočinek v přírodě,“ dodal bývalý poslanec.

Odmítl, že by měl ambice kandidovat v evropských volbách. Šéfka strany Kateřina Konečná má formovat vlastní jádro svého týmu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášeli. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

21:45 Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášeli. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

V posledních letech důvěra v lékaře u části české populace značně utrpěla. Kvůli covidu se, podle bý…