Kdo vás platí, vyslechl si Rakušan v Havířově. S výjezdy skončil, příště pošle Nerudovou s Farským

25.03.2024 22:30

Ministr vnitra a předseda hnutí STAN Vít Rakušan dnes zakončil svou sérii Debat bez cenzury v Havířově. V debatách napříč Českou republikou mají Starostové a nezávislí pokračovat, vystřídat jej mají lídři STAN do europarlamentu Jan Farský a Danuše Nerudová. „V Evropě musíme hrát první ligu,“ dodal Rakušan.

Kdo vás platí, vyslechl si Rakušan v Havířově. S výjezdy skončil, příště pošle Nerudovou s Farským
Foto: ČT24
Popisek: Ministr vnitra Vít Rakušan při debatě Bez cenzury v Karviné

Ostré kritice čelil v otázce války na Ukrajině či migrace. Na adresu vlády padala přízviska jako neonacisté či banderovci. Víta Rakušana účastníci debaty kritizovali za migrační pakt. „Kdo vás platí? A nestydíte se za sebe?“ ptali se ministra vnitra. Zde Rakušan zopakoval, že by Evropa v případě řešení migrace měla dojít ke společnému řešení, a to bez povinných kvót, uvedla CNN Prima NEWS.

Předseda hnutí STAN oznámil, že přijde druhá šňůra Debat bez cenzury a s lidmi se budou setkávat Farský a Nerudová. „Děkuji, že jste na debaty chodili, i když jste se mnou nesouhlasili. Debaty bez cenzury nesmějí skončit jednou sérií. Nesmíme dát za pravdu těm, kteří tvrdí, že je to jen marketing. Pomyslné žezlo předávám Danuši Nerudové a Honzovi Farskému,“ uvedl Rakušan.

První debata s evropskými lídry STAN o EU by měla proběhnout 9. dubna v Brně. 

„Řeknu to na rovinu. V Evropě musíme hrát první ligu! Předávám svoji kapitánskou pásku Danuši a Honzovi, kteří nás do ní povedou. A debaty? Budou! Hned ve čtyřech městech, kde si můžete čelo kandidátky Starostů sami prověřit. Jako vždycky bez cenzury,“ dodal Rakušan na sociální síti.

V rámci Debat bez cenzury ministr Rakušan diskutoval v Karviné, v Sokolově, Mostě, České Lípě, Vyškově, Přerově a v Ústí nad Labem, městech, kde vláda a hnutí STAN nemá příliš příznivců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Mírně přihlouplý Rakušan vyšle debatovat s občany ještě větší hlupáky než je on sám., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePuhýš s jedním kmínem , 26.03.2024 10:24:38
To nevymyslíš.

|  12 |  0

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…