Mír? Pavel Novotný se nestyděl. A rozjel válku. Zlou

12.11.2020 7:48

Komunistická europoslankyně Kateřina Konečná s vlčím mákem uctila válečné veterány a starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný se neudržel. Připomněl, kolik zvěrstev se komunisté, i ti českoslovenští, dopustili na válečných hrdinech a veteránech.

Mír? Pavel Novotný se nestyděl. A rozjel válku. Zlou
Foto: Repro Twitter
Popisek: Pavel Novotný stříhá roušky

11. listopadu 1918 v 11 hodin a 11 minut bylo uzavřeno příměří mezi válčícími stranami, čímž oficiálně skončila první světová válka. Do té doby nejstrašnější válka v dějinách. Válka, ve které padlo více vojáků, než ve válce druhé. V anglosaském světě je proto označována také jako Velká válka.

11. listopad byl proto ustaven Dnem válečných veteránů. K uctění jejich památky si lidé připínají na kabáty či trička květ červeného máku, jako připomínku polí, kde vyrostly lány vlčích máků, pod nimiž leží miliony padlých.

Květ máku si připomenula i komunistická europoslankyně Kateřina Konečná a přidala pár slov.

„Vlčí máky. Symbol konce Velké války a utrpení vojáků. Mír je pro mnoho lidí v dnešní době jen prázdný pojem, ale už římský konzul Catius Silius Italicus říkal: ‚Mír je nejlepší z věcí, které člověk mohl poznat. Jeden mír je nad všechny trumfy‘.“

Anketa

Je v České republice zbytečně moc restaurací?

80%
20%
hlasovalo: 13086 lidí

Pavel Novotný se proto rozhodl připomenout, jak komunisté nakládali s veterány z druhé světové války. Některé z nich nechali ve vykonstruovaných procesech poslat na smrt, např. hrdinného Heliodora Píku. Obrovské množství hrdinů týrali v uranových dolech, mučili a notně přispěli ke zničení jejich zdraví.

Kvůli tomu Novotný ani chvilku neváhal a označil komunistku Konečnou za „zrůdičku“.

„Zrůdička Kateřina Konečná, blbka z KSČM, jede vlčí mák. Poté, co komunistické kurvy válečné hrdiny věznily v lágrech a popravovaly je. Ty seš ale ubohá. Plukovník generálního štábu Karel Lukas *1897 – †1949 by ti naplival do obličeje, kdybys mu za to stála. Svině bolševický!“ napsal bez obalu.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Pavel Novotný se pustil do komunistů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášely. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

21:45 Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášely. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

V posledních letech důvěra v lékaře u části české populace značně utrpěla. Kvůli covidu se podle býv…