Na*raný Jan Hrušínský: Zákaz akcí nad 100 lidí? Likvidace mého divadla Burešem!

10.03.2020 11:17

Chvíli potom, co Česko obletěla zpráva, že od večera jsou zakázány kulturní i jiné akce nad 100 lidí se na Facebooku ozval principál Jan Hrušínský. Andrej Babiš mu tak prý likviduje Divadlo Na Jezerce. A ptá se, zda dostane kompenzaci, protože náklady divadla jedou dál. A moderátor Xaver Veselý už si rýpnul.

Na*raný Jan Hrušínský: Zákaz akcí nad 100 lidí? Likvidace mého divadla Burešem!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský

V Česku od dnešních 18 hodin platí zákaz hromadných akcí. Již jsme informovali, jak se zákaz dotkne akcí spolku Milion chvilek pro demokracii, který se měl dnes sejít v Pardubicích.

Pokud můžeme soudit, Milion chvilek opatření bere celkem s klidem a respektem. O poznání méně však principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský. „LIKVIDACE Divadla Na Jezerce!“ prohlašuje o zákazu na Facebooku.

Anketa

Poslankyně SPD Maříková srovnala migranty s cizími druhy zvířat a rostlin. Za to jí hrozí stíhání policií. Co vy na to?

hlasovalo: 31615 lidí

„Likvidace všech nepohodlných. Likvidace malých firem. Dnes premiér Bureš a kluk, který zastává funkci ministra zdravotnictví, ohlásili kvůli třiceti nemocným lidem s příznaky lehké chřipky zákaz divadelních představení. I v tak malých divadlech jako je Divadlo Na Jezerce, kde je používána dezinfekce a dodržovány všechny hygienické zásady. O kompenzaci milionových ztrát ani slovo. Evidentně kompenzovány nebudou. Možná někomu ANO. Jak jsme v kraji už celé roky zvyklí. Náklady na provoz divadla (cca 2 miliony měsíčně) jedou dál,“ stěžuje si principál.

A ptá se s přibývajícím počtem vykřičníků: „Do Agrofertu mohou lidé chodit pracovat? Tam nákaza nehrozí? Dvě stě poslanců může chodit pracovat? Budou se zavírat hranice? Banda z Hradu, co jezdí i přes virus do Číny a po návratu se prochází po Praze, po hospodách a v centru města, to je v pořádku? Zákaz demonstrací? Stanné právo – pod hrozbou 3 milionů pokuty! S.O.S.!!!!!!! Kdo už konečně zakáže šíření smrtelného viru StB?!!!!! Kdo už konečně pošle do karantény všechny Bureše a Falmery, Zemany a Klause, všechny prodejné Prchaly, schopné udělat pro prachy a pocit moci cokoli?!!!!!“

„Tak a je to venku!! Celej ten virus zorganizoval Babiš, aby zničil Divadlo na Jezerce... Taky už mezi řádky cítíte, že jde o prachy???“ dodal k Hrušínskému moderátor Luboš Xaver Veselý.

Na portálu divadla se pak nachází toto oznámení:

„Oficiální vyjádření Divadla Na Jezerce k rozhodnutí premiéra Babiše a ministra zdravotnictví:

Jsme donuceni pro vás nehrát.

Nevíme do kdy, protože to nikdo neurčil. Nevíme proč, protože v ČR onemocnělo cca 38 lidí s příznaky lehké chřipky. V každém případě vstupenky na dnešní a případně i další naše představení zůstávají v platnosti a divadlo bude hledat náhradní termíny, o kterých budete včas informováni. Děkujeme za pochopení vážné situace, která díky tomuto rozhodnutí pro nás a pro tisíce dalších firem v České republice nastala. Prosíme naše diváky i příznivce divadla: Nepodlehněte panice a zachovejte nám přízeň. Děkujeme.

Těšíme se na vás v lepších časech – věříme, že přijdou brzy. Vaše Divadlo Na Jezerce“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

8:59 „Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

TÝDEN V MÉDIÍCH O slovenském premiérovi řekl český prezident, že jeho vítězství ve volbách je zklamá…