Česká republika není podle známého šéfkuchaře dobrým prostředím pro podnikatele. Vysoké daně, nesmyslné nároky, zbytečná opatření. A obzvlášť poznat je to právě v pohostinství. „Máme jedenadvacetiprocentní zdanění a lidé chtějí meníčka za sedmdesát korun. Tak si to spočtěte. I kdyby chtěli, nemůžou být poctiví,“ říká Pohlreich a dodává, že to sice neschvaluje, ale chápe.
„Ti, kteří kradli, budou krást dál, žádná elektronická evidence tržeb tomu nezabrání. Hlavně nevím, jakým způsobem bude účinnost tohoto opatření vynucena,“ uvažuje šéfkuchař a zmiňuje vietnamské večerky nebo Sapu, kde to podle něj fungovat zajisté nebude.
EET je podle něj projekt, který má za úkol rozdělovat společnost a diskriminovat určité odvětví našeho průmyslu. „Je to nespravedlivé opatření a nemyslím si, že je to dobře,“ míní Pohlreich a dodává: „Myslím si ale, že se tady i v jiných oborech rozkradou tak obrovské peníze, takže vůbec nechápu, proč pro jedno průmyslové odvětví mají platit nějaká nařízení a pro jiná platit nemají. Hospodským, řezníkům, zelinářům, taxikářům a pinglům se tady závidělo vždycky. Už za ‚komárů‘. Závist, závist, závist.“ A hlavně považuje za „zvláštní“ brát si příklad zrovna z Chorvatska.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: spa