Nový projekt Pavla Sehnala Aliance pro budoucnost chce do Sněmovny

23.03.2021 12:11 | Zprávy

Na dnešní tiskové konferenci, které se zúčastnil Pavel Sehnal (APB), Pavel Šrámek (ADS) a Michaela Rojtová (SKP-ŘN), byla představena nová Aliance pro budoucnost. Ta sdružuje politiky bývalé Občanské demokratické aliance (ODA), Agrární demokratické strany (ADS), Strany konzervativní pravice – Řád národa (SKP-ŘN) a Demokratické strany zelených – ZA PRÁVA ZVÍŘAT (DSZ-ZA PRÁVA ZVÍŘAT). Cílem před blížícími se volbami je více než pět procent hlasů a osm míst v Poslanecké sněmovně.

Nový projekt Pavla Sehnala Aliance pro budoucnost chce do Sněmovny
Foto: APB
Popisek: Pavel Sehnal

„Letošní parlamentní volby budou ve znamení boje politických koalic a uskupení. Proto jsme se my, politici menších stran, rozhodli jít do voleb společně. Spojuje nás celá řada důvodů. Společně chceme pomoci vrátit prosperitu České republice, chceme stát na straně českých firem, živnostníků, soukromníků a podnikatelů, a to důraznou preferencí jejich potřeb. Chceme podpořit rozvoj agrárního sektoru tak, aby získal právoplatné místo v evropské ekonomice. Chceme vrátit České republice víru v to, že nikoli stát, ale jednotlivec a rodina jsou základem společnosti. V neposlední řadě chceme svojí angažovaností pomáhat zlepšení životního prostředí, přírody a zejména se zasadit o práva zvířat,“ vyjádřil se předseda bývalé ODA Pavel Sehnal, která se pro potřeby tohoto projektu na svém únorovém sněmu přejmenovala na Alianci pro budoucnost.
 
 
Předseda Agrární demokratické strany Pavel Šrámek byl v letech 2013-2017 poslancem za hnutí ANO a po zkušenostech váhal, jestli se opět pokoušet dostat do Sněmovny. „Rozhodl jsem se říci ano hlavně proto, že tvrdím, že největším nebezpečím české demokracie je politicky pasivní většina, která tím, že se nezúčastňuje voleb, nechce být politicky angažovaná pod rčením, že politika je svinstvo, pak právě umožňuje vládu naprosté menšiny,“ uvedl Šrámek na tiskové konferenci.
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

minimální mzda

Dobrý den, tvrdíte, že by měla existovat v EU shodná minimální mzda. Jaká by podle vás měla být? A kdo by ji měl garantovat? Protože asi ne každý zaměstnavatel u nás si může dovolit vyplácet stejné mzdy jako na západ od nás. A ta minimální mzda by se týkala všech zemí EU nebo jen těch, co mají Euro...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otočí Pavel s volebním právem pro 16leté? Holec tuší proč

20:57 Otočí Pavel s volebním právem pro 16leté? Holec tuší proč

„Byl bych opatrný s mladými lidmi a jejich volebními právy, protože v Evropě se rozmáhá takový nešva…