Petříček o svém možném vyhazovu: Chci pracovat pro ČSSD

10.04.2021 12:48

Poté, co v pátek prohrál souboj o post předsedy ČSSD, se pod ministrem Petříčkem začalo povážlivě kývat jeho vládní křeslo na resortu zahraničí. Petříček si je toho vědom a dopředu informuje: Chci pracovat pro ČSSD.

Petříček o svém možném vyhazovu: Chci pracovat pro ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Petříček

Staronový předseda ČSSD a ministr vnitra ve vládě Andreje Babiše jednoznačně opanoval sjezd strany. V nejužším vedení partaje skončili své pozice všichni jeho kritici. Novými místopředsedy se stali lidé, které si do vedení přál právě Hamáček.

Znamená to pro ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka jeho konec ve vládě? Hamáček už dal jasně najevo, že žádného ministra nenechá na bianco šek ve vládě Andreje Babiše a nemusí ho v kabinetu držet až do konce funkčního období. 

A vzhledem k tomu, jak na Petříčka útočí prezident Miloš Zeman, musí šéf české diplomacie počítat se svým koncem. 

„Na funkci ministra nelpím. Chci i nadále pracovat pro sociální demokracii, zda to bude na ministerstvu zahraničí nebo jinde, to je na novém vedení,“ reagoval ministr zahraničí Tomáš Petříček pro iDNES.cz.   

Na Petříčkovo místo by mohl přijít Lubomír Zaorálek, někdejší ministr zahraničních věcí ve vládě Bohuslava Sobotky. A na ministerský post v resortu kultury by přišel jiný sociální demokrat.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…