Šlégr odmítá odstupovat: V té restauraci jsem vůbec nebyl, jen v hotelu. Na jednání

28.01.2021 18:20

Člen Rady České televize, bývalý hokejista a poslanec Jiří Šlégr, se svého mandátu nechce vzdát. Byl přitom jedním z účastníků soukromé oslavy narozenin podnikatele Petra Bendy v teplickém hotelu. Šlégr však tvrdí, že tam měl jednání. Účast na oslavě zlomila vaz Milanu Hniličkovi (ANO), který složil poslanecký mandát. Píše to server Novinky.cz.

Šlégr odmítá odstupovat: V té restauraci jsem vůbec nebyl, jen v hotelu. Na jednání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Šlégr

Šlégr byl v sobotu přítomen v hotelu Prince de Ligne. Podle svých slov však skutečně navštívil jen hotel, nikoliv restauraci. Odmítá tak opustit post v Radě České televize. Milan Hnilička, s nímž Šlégr měl v hotelu jednat, opustil post poslance, šéfem Národní sportovní agentury zůstává nadále. 

Šlégr se z bodu různé, jenž byl na programu jednání Rady ČT, omluvil – z naléhavých důvodů. Radní Zdeněk Šarapatka se přesto na Šlégrovo počínání zeptal – chtěl vědět, zda se k tomu nevyjádřil alespoň na dopolední neoficiální pracovní schůzce radních. Předseda rady Pavel Matocha však uvedl, že se o tom nehovořilo. 

O Šlégrově dalším osudu by mohl příští týden diskutovat volební výbor Poslanecké sněmovny, který organizuje nominace do Rady ČT. Člen volebního výboru, poslanec za hnutí ANO Martin Kolovratník, k tomu pro Hospodářské noviny uvedl, že zákon říká, že člen rady by měl být odvolán v případě ohrožení důstojnosti České televize. To se podle něj při Šlégrově případu stalo. 

Mejdan v Teplicích se stal osudným i pro libereckého policejního šéfa Vladislava Husáka. Pro jeho odvolání se rozhodl policejní prezident Jan Švejdar. Husák přitom tvrdil, že v hotelu jednal právě s Hniličkou a Šlégrem o sportovních záležitostech. V hotelu následně přespal.

Novináři Blesku v sobotu načapali Husáka, Hniličku, ale také expremiéra Jiřího Paroubka, jak si užívají na akci v teplickém hotelu. V hotelu, který měl být z nařízení vlády zavřený.

„Nepil jsem, po večeři a pár pracovních schůzkách jsem řídil domů. Ale uvědomuju si, že jsem udělal velkou a hloupou chybu, za kterou se moc omlouvám, a jsem připraven nést následky,“ uvedl Hnilička poté, co se celá věc provalila. Dopadl tak „jinak“ než jeho kolega z poslaneckého klubu Jaroslav Faltýnek, kterého Blesk nachytal na podzim v zavřené restauraci s Romanem Prymulou. Ten následně rezignoval na post ministra, Faltýnek poslancem zůstal, jen opustil post prvního místopředsedy hnutí ANO.

Sám Paroubek se k celé věci vyjádřil tak, že šlo o pracovní cestu.

„Dnešní bulvár přináší rozsáhlý článek pod názvem: ‚Noční mejdan s Paroubkem!‘. Musím říci, že žádný noční mejdan s Paroubkem se nekonal. Na mejdanech se totiž obvykle pije alkohol a já už pět let žádný alkohol nepiji. Maximálně si nechám na přípitek nalít do skleničky víno, omočím rty a skleničku po přípitku odložím. Dávat mě do souvislosti s nějakou alkoholickou oslavou je proto velmi nekorektní,“ poznamenal pro server VašeVěc Paroubek.

„V hotelu Prince de Ligne jsem se v sobotu v podvečer ubytoval, neboť jsem s ředitelem a účetním hotelu řešil problematiku hospodaření hotelové společnosti, neboť s ní mám uzavřený dlouhodobý poradenský kontrakt. Pokud by to někoho zajímalo, jsem totiž inženýr ekonomie se zaměřením na oblast restauračního stravování a cestovního ruchu, takže jsem vlastně zpátky ve svém původním oboru. Protože mé pracovní jednání skončilo v cca 20 hod., věděl jsem již předem, že do Prahy nemůžu cestu autem stihnout do 21 hod., proto jsem se ubytoval v hotelu,“ zdůvodnil Paroubek, co dělal v hotelu. Zároveň zdůrazňuje, že měl roušku.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

„Petr Benda slavil v hotelu, jehož je majitelem, v rodinném kruhu (!) své 50. narozeniny. Samozřejmě že jsem mu také krátce poblahopřál. Spojil jsem tak příjemné s užitečným, tedy pracovní i společenskou stránku své cesty do Teplic, a vlastně jsem jednu cestu ušetřil. Pokud vím, tak Petr Benda byl ve svém hotelu od rána a měl v něm řadu pracovních, ale také společenských schůzek, což není v rozporu s vyhlášeným nouzovým stavem,“ dodal Paroubek.

„Psát o Petru Bendovi jako o kmotrovi, jak to opakovaně udělal bulvár, je nekorektní novinářská licence, protože nikdy nebylo prokázáno, že by se Petr Benda v minulosti nějakého ‚kmotrovského“ jednání (kromě toho, že je kmotrem jednoho z mých dětí) dopustil. Připomínám, že byl dlouhodobě prověřen NBÚ a stále je prověřován na stupeň tajné. Nevím také, že bych z vládních nařízení něco porušil. Je zajímavé, jaká hysterie se rozvinula kolem této záležitosti. Jsem v současné době a již po mnoho let soukromá osoba,“ uzavřel Paroubek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…