Svobodní na Petříně. První máj tam oslaví Vondráček a jeho spolukandidáti

30.04.2024 11:13 | Monitoring

Pražský Petřín byl po dlouhá léta místem, kde se 1. května konaly politické happeningy dnes vládní Občanské demokratické strany. Letos tomu bude však jinak. Z Petřína stranu Petra Fialy sesadili Svobodní, kteří se ústy svého předsedy Libora Vondráčka pasují do jediné alternativy pro pravicové voliče. Jejich pozvánka zní přitom jasně: „Přijďte za námi na Petřín!“ Přestože bylo po léta setkání na této symbolické pražské lokalitě doménou ODS, letos změní tón. Svobodní, kteří zdůrazňují to, že Česká republika patří do Evropy, nikoliv však Evropě, se chopili této příležitosti k prezentaci svých názorů.

Svobodní na Petříně. První máj tam oslaví Vondráček a jeho spolukandidáti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Vondráček

Letošní oslava 1. května bude spojena s dvojitým významem, neboť připadá na 20. výročí vstupu České republiky do Evropské unie. Jak hodnotí tuto éru euroskeptičtí Svobodní? Odpověď na tuto otázku se dozvíte na horní stanici lanovky na Petříně, kde se akce koná. Program odstartuje v 10 hodin dopoledne a potrvá do pozdního odpoledne.
 
Koho můžete očekávat? Setkání s lídrem kandidátky a předsedou strany Liborem Vondráčkem a dalšími kandidáty do Evropského parlamentu. Nebudou chybět petice za zachování aut na spalovací motory či za českou korunu. Pro nejmenší je připraven i drobný doprovodný program včetně zmrzliny.
 
„Myslím si, že současné vedení EU včetně našich zástupců směřuje celou Evropu a s ní i Českou republiku do ekonomické stagnace a geopolitické bezvýznamnosti. Aktivistická politika Nového Zeleného Údělu, likvidační regulace automobilového a zbrojního průmyslu nebo financování islámských teroristů jsou jen některé příklady,“ sdělil Libor Vondráček, předseda Svobodných svůj názor na současné směřování EU.
 
Na setkání se očekává také projev ekonomické expertky strany a kandidátky do Senátu Markéty Šichtařové, která k EU uvedla: „Dvacetileté výročí vstupu naší země do EU nám s novou naléhavostí připomíná, kolik základních občanských práv platí v naší zemi už opět – bohužel – jen na papíře. Vědomí tohoto omezování ekonomických i občanských svobod mě přivedlo k myšlence vytvořit CHARTU 24, jejíž vznik 1. května 2024 veřejně oznámím v Praze na Petříně.“
 
Celá událost slibuje prezentaci alternativních názorů na současnou situaci v Evropské unii. 
 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka, Dostál a Mach společně na ČT. Pirát se posmíval

13:35 Macinka, Dostál a Mach společně na ČT. Pirát se posmíval

Před kamerami ČT se k velké debatě sešli kandidáti do Evropského parlamentu. A ve studiu chvílemi ho…