Vystrčil: Omlouvám se. Pokazil jsem to

01.03.2021 10:24

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) uvedl, že lidé, kteří dostávají i v časech pandemie 100 procent svého platu, by se měli rozdělit s těmi, kteří v časech pandemie pracovat nemohou. Kupříkladu státní úředníci by podle něj mohli dostávat 70 procent mzdy a zbylých 30 procent by poslali trpícím živnostníkům. O pár hodin později začal litoval, co si to zavařil.

Vystrčil: Omlouvám se. Pokazil jsem to
Foto: screen: FCB Miloše Vystrčila
Popisek: Miloš Vystrčil

Předseda Senátu Miloš Vystrčil v nedělní Partii na CNN Prima News volal po solidaritě.

Anketa

Stydíte se před zahraničím, jak Česko zvládá covid-19?

28%
72%
hlasovalo: 15061 lidí

„My tady máme část obyvatel, kteří nikdy nic po státu nechtěli, možná jsou jich dokonce dva miliony, a dneska lezou doslova po čtyřech, ... a pak tady máme lidi, což jsou teda většinou úředníci, kteří mají homeoffice nebo chodí do práce a na konci měsíce dostanou ten svůj plat a vůbec nic se neděje. To je věc, která není normální. Je to veliký problém. ... Můj názor je, že v nějakém okamžiku, pokud to chceme překonat, bude muset dojít k nějaké sdílené solidaritě,“ apeloval na své spoluobčany.

Psali jsme: Vystrčil v Partii vyzval státní úředníky na home office: Dejte 30 procent svého platu živnostníkům!

„Tak si musíme říct, že budeme pracovat třeba za 70 procent a těch třicet procent dostanou tihle lidé (živnostníci). Oni jsou tou solí země, oni jsou nositeli té svobody, té demokracie. My je nemůžeme nechat padnout,“ rozvedl svou myšlenku.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

O pár hodin později se za svá slova omlouval.

„To jsem si to zavařil. Jediné, co jsem chtěl v CNN Prima říci, bylo, že není možné, aby účet za pandemii zaplatila jen určitá skupina lidí, ale že by se na tom měli prostřednictvím sdílené solidarity podílet i zaměstnanci veřejného sektoru. Omlouvám se za nepovedené vyjádření,“ sypal si popel na hlavu na Twitteru.

Omlouvající se Miloš Vystrčil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…