Vzali to frézou. Proboha. Kandidátka za STAN cupuje podivnou opravu silnice

30.09.2020 22:28

Starostka Mnichovic a kandidátka na hejtmanku Středočeského kraje za hnutí STAN Petra Pecková ve svém předvolebním spotu na kole brázdí silnice ve svém kraji a upozorňuje na nedostatky. „Tady se nepovedlo nakreslit rovnou dělicí čáru, a tak se prostě nakreslila znovu a ta stará se vyfrézovala,“ říká například při projíždění obce Klášter Hradiště nad Jizerou.

Vzali to frézou. Proboha. Kandidátka za STAN cupuje podivnou opravu silnice
Foto: Wikipedie
Popisek: Petra Pecková

Anketa

Vykonává prezident Zeman svůj úřad dobře, pokud jde o rok 2020?

82%
18%
hlasovalo: 11774 lidí
„Kde chybí fištrón, nastupuje fréza. Podívejte se na další a zatím poslední díl mého seriálu o neuvěřitelných výkonech při opravách a správě středočeských silnic. A mějte se pak přesto fantasticky,“ píše Pecková na Facebooku.

Ve videu se věnuje zpackané silnici u obce Klášter Hradiště nad Jizerou a vinu hází na současné vedení Středočeského kraje. „Tady se nepovedlo nakreslit rovnou dělicí čáru, a tak se prostě nakreslila znovu a ta stará se vyfrézovala, a tak Správa a údržba silnic Středočeského kraje zničila více než dvoukilometrový úsek téhle silnice,“ říká za jízdy na kole Pecková.

Poté vysvětluje, že vyfrézované díry se v zimě můžou plnit vodou a při zamrznutí poškozovat celou vozovku. „Někde je vyfrézovaná dělicí čára až dva centimentry hluboká, při zmrznutí vody dojde k nevratnému poškození a musí se asfaltovat znovu,“ má jasno Pecková, která v rámci názornosti do děr nalévá vodu z láhve v délce minimálně deseti metrů.

Nakonec se také podiví nad tím, že nová vozovka je o půl metru užší než ta původní. „Když jsem stála u krajnice, všimla jsem si zajímavého úkazu,“ říká ve videu Pecková a ručně odhrabává původní vozovku i se starou krajnicí. „Tak si říkám, kolik peněz to znamená v celé délce té silnice,“ říká nakonec Pecková s tím, že kraj potřebuje změnu ve vedení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

10:13 „Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

Několik tisíc lidí se zúčastnilo pietního aktu a následného doprovodného programu v Muzeu na demarka…