Zapadlo: Prezidentku i v ČR! Ideálně Miroslavu Němcovou. A nebo... Jiří Doležal se zasnil

13.04.2019 6:02

Publicista Jiří X. Doležal je toho názoru, že pomalu, ale jistě končí éra, kdy se muži pohybovali v politice. Ukazuje to zvolení Zuzany Čaputové slovenskou prezidentkou. Doležal je však v klidu, neboť je přesvědčen, že tento vývoj byl předurčen již před dvěma a půl tisíci lety.

Zapadlo: Prezidentku i v ČR! Ideálně Miroslavu Němcovou. A nebo... Jiří Doležal se zasnil
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Jiří X. Doležal, neformálně označovaný zkratkou JXD, je český novinář, jeden z nejznámějších zastánců legalizace užívání marihuany

Na serveru Reflex.cz Jiří X. Doležal poznamenal, že muži čím dál více zapomínají na svou společenskou roli. „Na Slovensku voliči pochopili, že věk mužů skončil – a volili podle toho. A nemyslím dnes často zmiňovanou krizi identity mladých mužů. Mám na mysli fakt, že dnešní muži zapomněli na svou roli bez ohledu na věk – a v politice nejvíc,“ poznamenal publicista.

„Jednak za první republiky – to když ministrovi podezřelému z korupce nepodal na audienci Masaryk ruku, ministr odstoupil. A bylo i v těch kletých devadesátkách – když na politika Kalvodu prasklo, že neoprávněně používá titul, taky odstoupil. Byla to doba kamenná, dávná historie, kdy si ještě politici mysleli, že muž k výkonu politiky potřebuje mít mužské vlastnosti. Například koule. A nejen je. Čest, strach o ztrátu tváře, identitu, vnitřní integritu, osobnostní důstojnost. Osobní šarm, vůdcovství, schopnost být následován. Statečnost, pravdomluvnost, poctivost,“ pokračoval Doležal.

Anketa

Věříte v úspěch nové pravicové strany Václava Klause?

81%
19%
hlasovalo: 16225 lidí

Zkrátka a dobře, bývalo zvykem, že když někdo tyto vlastnosti ztratil a kradl, z politiky zmizel. Dnes je však jiná doba. V dnešní politice se často nacházejí lidé, kteří tyto vlastnosti nemají. Podle Doležala by ty poctivé, odvážné a pravdomluvné mohli na prstech ruky spočítat i lidé, kteří si je omylem uřízli na cirkulárce. 

Doležala to však nevyvádí z rovnováhy, neboť tyto časy podle jeho názoru předpověděl již buddha. Právě buddha totiž předvídal, že přijde doba, kdy budou muži příliš líní a ženy budou muset zachraňovat svět. Je to teda tak, že buddha předpověděl příchod Miloše Zemana, Andreje Babiše (ANO) či Tomia Okamury (SPD) a předpověděl také příchod Zuzany Čaputové. Otázkou však podle Doležala zůstává, kdy vezmou toto proroctví na vědomí Češi a kdy si zvolí prezidentku. Publicistu prý napadla hned dvě jména.

„Miroslava Němcová a Lenka Bradáčová. Takže jsme na tom jako na Slovensku. Politiky mužského pohlaví, kteří by zároveň byli čestnými chlapy, neznám. Muži už nefungují. Statečné, poctivé a charismatické ženy schopné dělat kvalitní politiku mě na první dobrou napadly dvě,“ shrnul své úvahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášeli. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

21:45 Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášeli. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

V posledních letech důvěra v lékaře u části české populace značně utrpěla. Kvůli covidu se, podle bý…