Jan Campbell: Předvelikonoční střípky

28.03.2021 21:38

Letošní předvelikonoční doba indikuje, že oslavy Velikonoc nebudou neseny v duchu vysvobození z otroctví kapitalismu, zmrtvýchvstání hospodářství, veliké noci, jara a plodnosti. Naopak. Squatter covid-19, jeho mutace a nepoučitelnost občanů z historie vyjevily obraz představitelné budoucnosti, jehož hlavním tématem je válka, strach a změna sebeuvědomění.

Jan Campbell: Předvelikonoční střípky
Foto: Archiv
Popisek: Jan Campbell

Prezident Macron mluví o novém typu světové války ve spojení s vakcínami. Přitom zapomíná, že jsou to členové EK a slouhové USA, kteří zneužívají šíření viru k zakrytí chyb z politických, hospodářských a finančních rozhodnutí posledních tří dekád. Prakticky ruší právo občana na svobodný přístup k lékařské pomoci a péči nekompetentní politickou a distribuční strategií vakcín. V neposlední řadě politizací a zpochybňováním vědecké a etické úrovně ruských a čínských vědců a nabídek ke spolupráci. Macron si neuvědomuje, že i ve válce mají červený kříž, červený půlměsíc a podobné organizace svoji roli. Neuvědomuje si tři hlavní kořeny vzniku zmíněných organizací a jejich existence: 1) Henri Dunant (1828–1910), pomáhal a ošetřoval raněné v bitvě u Solferina (1859) bez ohledu na barvu uniforem v duchu svého přesvědčení, že všichni lidé jsou si bratry. Po návratu z války do rodné Ženevy napsal a 8. listopadu 1862 vydal útlou knížku v rozsahu 62 stran - Vzpomínka na Solferino. 2) Nikolaj Ivanovič Pirogov (1810–1881), jeden ze zakladatelů chirurgie a první chirurg na světě používal éter jako anestetikum v roce 1847 při operaci v polních podmínkách i v Krymské válce (1853-1856). 3) Florence Nightingalová (1820–1910), anglická ošetřovatelka šlechtického původu, autorka odborné literatury a průkopnice srovnávací lékařské statistiky, pracovala ve vojenské nemocnici v Scutari (Istanbul) až do konce konfliktu 1856 a byla obdivována za neochvějný soucit, a proto získala přezdívky Lady of the Lamp a Anděl Krymu.

Bývalý americký velvyslanec v Moskvě (2012–2014) Michael Anthony McFaul (1963) a architekt politiky tzv. Ruského resetu během prezidenství Obamy si nedávno dovolil navrhnout Rusku vrátit Krym a vrátit se k hranicím roku 1783. Pozapomněl připomenout pro srovnání velikost Ruska 17. a 18. století a území USA k roku 1783. To nebylo větší než 30% současné velikosti. Texas, Florida, Louisiana, Kalifornie, Oregon a Aljaška, nebyly součástí USA.

Zato prezident Biden verbálním potvrzením, že prezident Putin je vrah, připomenul světu svoji minulost a ukázal na čtyři věci: 1) Ovládá historii pirátství, včetně její moderní definice: únosy, loupeže, vraždy, nezákonné zabavování věcí nebo lodí, včetně sabotáže a potopení. 2) Hlavním cílem zahraniční politiky USA nebude přímá vojenská konfrontace s Ruskem, ale komplexní snaha co nejdříve fyzicky odstranit od moci prezidenta Putina s pomocí ruské páté kolony. 3) EU připomněl její funkci v systému kognitivního kapitalismu v boji USA proti RF a ČLR. 4) Českým politikům dovolil připomenout si, koho USA podporují a včas zamyslet se nad osudem české kotliny, zvítězí-li na podzim ve volbách Česká pirátská strana. V doplnění připomínám, že to byl prezident Biden, který svého času v osobním rozhovoru označil prezidenta Miloševiče za čertova válečného zločince. Miloševič zřejmě nepochopil, že v pojetí pirátů to znamená vynesení rozsudku smrti. Jak víme, rozsudek byl vykonán za zdmi Haagského tribunálu.

Označení prezidenta Putina vrahem není náhoda. Je to krok od realizace amerického snu, cíle a dlouhé řady neviditelných a viditelných kroků popsaných v mediích, které je nutné hodnotit v kontextu vraždy Saddáma Husajna a Muammara Kaddáfí. Prezident Putin zcela jistě ví o vynesení rozsudku smrti nad ním, který již před lety vyslovili loutkovodiči prezidenta Bidena. Ví také, že vláda USA ani ve snu nepřemýšlí o kompromisu nebo partnerské dohodě s RF pod vedením prezidenta Putina a s ČLR pod vedením prezidenta Si. Prozápadní prezident Putin v poslední naději na mírové soužití se Západem a v rámci historického pojetí Eurasie (od Lisabonu do Vladivostoku) hodil do tváře rukavici liberálnímu globalismu v on-line projevu v rámci letošního Davoského fóra. Od Bidenova zveřejnění části telefonního rozhovoru s prezidentem Putinem a následném potvrzení, že je vrah, žijeme ve zcela nové realitě.

Nová realita urychluje proces změn ve světě, ve vztahu USA-EU s RF a ČLR a bilaterálním vztahu RF – ČLR. K roku 2024 první etapa změn ve světě bude ukončena. Do té doby na Západě bude vládnout v myslích tradiční černá barva pirátů a pirátství, internetové moře s ostrovy moderních digitálních koncentráků a svoboda slova pouze na témata, která budou povolena neviditelnou mocí. Horkou válku mezi USA a RF s pravděpodobností hraničící s jistotou nezažijeme. Atomová parita bude držet loutkovodiče prezidenta Bidena na uzdě. Nezažijeme ani novou inscenaci více než sto let trvající Velké hry Ruského a Britského impéria, protože impéria již neexistují. Studená válka s tragickým rozpadem SSSR a následky pro život obyčejných Rusů se také nebude opakovat, protože Bušové a Gorbačovové jsou mimo hru. Co nás však čeká a s pravděpodobností hraničící s jistotou nemine je tentokrát totální vítězství jedné strany nad druhou, bez pardonu a se všemi trpkými následky pro poraženou stranu.

Z historie víme, že v horkých válkách na bojišti Rusko bývalo vítězem. V jiných formách válek tomu tak nebylo. Urážka hlavy jaderné mocnosti, národních symbolů ve sportu a kultuře, protiprávní sankce v kontextu uvedeného a faktické vyhlášení ne studené, ani horké války znamenají, že v boji se bude jednat o existenci státu, ruského národa, včetně slovanského. Z hlediska loutkovodičů prezidenta Bidena, jeho osobní historie a událostí posledních třiceti let se mi jeví tvrzení, že prezident Putin je vrah, zcela logické a odpovídající západnímu myšlení o nadřazenosti západní civilizace a současně i vysvětlením pro nedávné zavedení pojmu mentální války do politické diskuze.

V interview žurnálu Arsenál Vlasti poradce ministra obrany RF Andrej Ilnickij zmínil důvod, proč k informační a hybridní válce Západu proti RF byla přidána mentální válka.

Podle vyjádření poradce, Západ se snaží vyhnout přímé konfrontaci s Ruskem. To proto, že v případě použití ruských zbraní včetně atomových a úrovně morálky vojsk přímý konflikt s Ruskem způsobí Západu neakceptovatelné a dlouhodobé škody. Proto se realizují metody mentální války. Nebudu je dnes popisovat. Připomínám pouze, že umožňují zvýšit efektivitu informační války a změnu sebeuvědomění (self-awareness). Jakákoli změna schopnosti sebepozorování (introspekce) a uvědomění si sebe sama jako individua odděleného od ostatních lidí a od prostředí, vede k nenávratné změně mentální a civilizační základny společnosti protivníka. Jedná se o sofistikovanou, dlouhodobě působící a efektivní metodu,

Podtrhuji – nenávratně a doplňuji, že následky změny sebeuvědomění se pro obyčejné lidi zviditelňují nejdříve za jednu generaci. Pro méně vědoucí připomínám, že již od roku 1956 je k dispozici represivním orgánům osmi bodová Bidermanova tabulka donucování a od roku 1981 Teorie sebeuvědomění psychologů C. S. Carvera a M. F. Scheiera. Text nazvali Attention and self-regulation: A control-theory approach to human behavior.

Koncept sebeuvědomění souvisí s teorií deindividuace, tj. důsledku sníženého sebeuvědomění. Sebeuvědomění se testuje pomocí tzv. zrcadlového testu. Zmiňuji se o této kategorii války, protože již probíhá celá desetiletí pod vedením srdce kognitivního kapitalismu proti občanům spojenců i nepřátel, kteří propadli konzumu, zábavě a zradili tradiční s přírodou spojené hodnoty. Jedná se o tragédii civilizace  s nedozírnými následky v případě, že se trojice mocností, USA, RF a ČLR v poslední minutě nedohodnou na partnerské spolupráci a soužití. Je proto nutné bojovat za udržení naděje na lepší budoucnost, ale připravovat se na horší. Souhlasu netřeba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.