Lubomír Man: Víte to někdo?

09.10.2020 12:16

Pokaždé, když ho spatřím na obrazovce, pohne se mi žaludek a udělá se mi mírně zle. Ale nejde jen o pocit. Je do toho zapojena i hlava. Uvědomění si toho, že až k této tváři samet též došlapal. Že posledními výstražnými znameními nebyly tváře Bilaka, Štěpána a Poledníka, ale že to pokračuje dodneška a že to není o nic méně znepokojivé, než to bylo tehdy.

Lubomír Man: Víte to někdo?
Foto: Archiv Lubomíra Mana
Popisek: Lubomír Man

A že je to snad ještě horší než tehdy, protože tehdy jsme si mohli malovat, že nositelé těch tváří nemají mezi lidmi žádnou podporu a žijí tedy jen a jen na bodácích vládní moci. Jenže teď máme potvrzeno, že nositelem tváře člověka, o němž mluvím, je předsedou strany, která v posledních krajských volbách získala v republice druhý nejvyšší počet hlasů.

Hlasů lidí, kteří s obrazem toho člověka v duši (bez toho by to přece nešlo), neváhali šlapat i kilometry daleko k budově s volební místností, aby to tam jeho straně (a též jemu osobně), hodili. A kteří tedy logicky neprožívají při pohledu na jeho tvář ani v nejmenším totéž, co já. Takže buď jsou slepí oni, nebo jsem oslepl já.

Vzdálil jsem se od  ideálu toho, jaký by měl politik být, co by měl vyjadřovat a co by z něj mělo vyzařovat, já nebo oni? Zhrubli oni natolik, že nevidí, co v té tváři je, nebo jsem já zpřecitlivěl až tak, že v ní vidím víc neblahého, než je v ní vidět třeba? Je záhadou jen pro mě, jak politik s takovouto zprávou ve tváři může nalákat tak mnoho lidí, nebo je to záhadou pro celý národ s jedinou výjimkou jím nalákaných? A nalákaných když ne na jeho zjev – pak, proboha, na co vlastně?

Víte to někdo?

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

16:40 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

Každý zná Karla Kryla jako písničkáře, ale už méně jako básníka, natož autora drobnějších próz, psan…