Předsváteční nákupy potravin jsou v plném proudu. V Česku je nyní v oblasti potravin na prvním místě debata o cenách a kvalitě. Máme prý dražší a méně kvalitnější potraviny než třeba v Německu. Je to v pořádku?
Týdeník Květy srovnával kvalitu rybích prstů dovezených z různých zemí a Německo bylo zastoupeno současně nejlepšími a nejhoršími výrobky. Zřejmě všechny uspokojovaly různě zámožné občany, jinak by je obchody v Česku nedovážely.
Zdejší supermarkety u některých potravin ubírají na gramáži, ale cena zůstává. Proč se tohle děje?
Že by napodobovaly Kanaďany? Třeba u sýrů, kávy a dalších pochutin se postupně zmenšuje velikost i gramáž. Ostatně někdy i samotné krabice. A cena zůstává pořád stejná!
Myslíte si, že jsou řetězce potravinových supermarketů, tedy nadnárodní společnosti, nenasytné? Výdělky dodavatelů tlačí brutálně dolů, kdežto jim zisky rostou...

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Jan Rychetský