V pražské ODS se šíří válka, rozvrat a panika. Objevily se výzvy nevolit Němcovou

22.10.2013 11:15 | Zprávy

Jak ParlamentníListy.cz informovaly, v pražské ODS se rozhořela předvolební válka všech proti všem, protože volební štáb pražské ODS povolil, aby jednotliví kandidáti ODS do sněmovny (de facto proti sobě) vedli individuální kampaň. První následky tohoto v ODS nevídaného postupu jsou možná již zde.

V pražské ODS se šíří válka, rozvrat a  panika. Objevily se výzvy nevolit Němcovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Objevily se totiž letáčky, v nichž se vyzývá, aby voliči nekroužkovali lídryni Miroslavu Němcovou či obviněného exprimátora Bohuslava Svobodu. Naopak leták vyzývá volit populární exposlankyni Lenku Kohoutovou či starostku Prahy 6 Marii Kousalíkovou.

Němcová byla u všeho, co v posledních třech letech dělali Petr Nečas a Jana Nagyová

První na to upozornily Lidovky.cz, ParlamentníListy.cz letáčky také získaly. Na letáku se připomíná, že Němcová byla u všeho, co v posledních třech letech dělali Petr Nečas a Jana Nagyová. Jako předsedkyně sněmovny a místopředsedkyně ODS nese odpovědnost za propad ODS z 36 procent na práh volitelnosti. Že prý nese spoluodpovědnost za zadlužení země o 500 miliard a také za to, že Praha díky změně rozpočtového určení daní, pro které Němcová hlasovala, přijde ročně o sedm set milionů.

Na dalším letáku se Němcové připomíná, že z Vysočiny „utekla“ do Prahy. Podle volebního modelu CVVM by ODS měla 6,5 procent a za celou republiku 12 mandátů, v Praze tři křesla. Na Vysočině by ODS nezískala ani jednoho poslance. Na letáku se píše: „Žiju na Vysočině, proto nejlépe rozumím Pražanům“ a  „na Vysočině mě nechtějí, proto kandiduji v Praze“.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Martin Kukla byl položen dotaz

krajské volby

Dobrý den, mám dvě otázky. Kdybyste byl hejtman, zůstal byste i poslancem? Je podle vás kumulace funkcí v pořádku? Vlastně mám tři otázky, jelikož se teď logicky dost vymezujete proti vedení kraje, dokázal byste si s některou ze stran představit koalici? Děkuji za odpověď.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Neplní, co má. Pod Václavem Moravcem přitápějí i vládní kruhy

13:38 Neplní, co má. Pod Václavem Moravcem přitápějí i vládní kruhy

Moderátor Václav Moravec, který na obrazovkách České televize ve stejné roli vystupuje více než 20 l…