Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

24.04.2024 19:06 | Tisková zpráva

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyznavače horských kol, tzv. singletrail. Trasa navazuje na tři již existující, postavené v předloňském roce.

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů
Foto: wikipedia
Popisek:

Tento poslední, technický trail, označovaný jako „Vyhlídkový“, má celkovou délku 6851 metrů, se začátkem v n. v. 712 m a dojezdem v n. v. 629 m. Jedná se o singletrail s přírodním povrchem, s několika vyhlídkovými místy, ukazateli a lavičkami (budou teprve instalovány).

Anketa

Jste rádi, že v USA prošel balík pomoci pro Ukrajinu?

6%
92%
hlasovalo: 23461 lidí

Výchozí bod se startovací bránou (Faust) se nachází u lyžařské sjezdovky, osazen je ukazateli po celé své trase. K dispozici je cyklistům servisní stojan, umístěný u správní budovy sportovního areálu. Trasu vybudovala stejně jako předchozí tři, městská společnost AŠSKÉ LESY. Součástí zakázky byla také instalace nabíjecí stanice pro elektrokola. Cena díla je dva milióny korun.

Podrobnosti ke třem kratším singletrailům

Tří singletraily v terénech nedaleko Aše postavila společnost AŠSKÉ LESY na konci roku 2022. Cena díla byla 1,2 miliónu korun. V plánu bylo vybudovat v okolí vrchu Háj (758 m. n. m.) tři přírodní cyklistické trasy (singletraily) o celkové délce cca 2800 metrů. Prvním je výjezdový trail (563 metrů dlouhý), který vede od sportovního areálu k rozhledně, druhým trail o délce 1330 metrů lehké obtížnosti, to znamená s lehkým spádem a krátkými výstupy, vytvářející okruh, a třetím naopak technická, obtížnější, skoro 900 metrů dlouhá trasa s prudkými sjezdy, opět vytvářející okruh.

Stavba cykloparku je v souladu se strategickým plánem rozvoje města, který jako jeden ze sedmi hlavních cílů uvádí rozvoj cestovního ruchu, jehož služby a produkty se mají soustředit převážně do lokality vrchu Háj, coby klíčového území pro tento směr rozvoje města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…