Hodonín: Od 1. března pro řidičáky a doklady na městský úřad jen po on-line objednání

28.02.2021 10:33

Od pondělí 1. března odbor dopravních a správních agend obsluhuje klienty po elektronickém online objednávání. Přihlásit se do něj je možné ze svých počítačů, tabletů či chytrých telefonů přes webové stránky města. Systém nahrazuje dosavadní telefonické objednávání, jiný způsob objednávání není možný. Klienty, kteří nebudou mít dohodnut konkrétní termín a čas, nebude možné obsloužit.

Hodonín: Od 1. března pro řidičáky a doklady na městský úřad jen po on-line objednání
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Pro klienty, kteří si potřebují vyřídit své záležitosti na registru vozidel, řidičů, osobních a cestovních dokladech, evidenci obyvatel a matrice, slouží nový elektronický on-line objednací systém. Od 1. března tak již není možné se objednávat telefonicky. Nový systém je přístupný z webových stránek města a je možné se do něj přihlásit v kteroukoliv dobu a z jakéhokoliv místa počítačem, tabletem či chytrým telefonem. Objednávat je možné zatím na maximálně 6 dní předem. Klienty, kteří nebudou předem objednáni, nebude možné obsloužit. Důvodem k tomu to postupu je stávající epidemiologická situace a zamezení shromažďování většího množství lidí.

Pro vstup na úřad a pro vyřízení svých záležitostí je nutné dodržovat platná mimořádná hygienická opatření (respirátor, dezinfekce, rozestupy).

Postup objednání:

  • vstupte do systému,
  • vyberte si požadovanou činnost k jednotlivé agendě,
  • vyberte požadovaný den a vyberte si z volných časů,
  • systém vám přidělí číselný kód – PIN a nabídne informace k vytištění a k zaslání e-mailem,
  • vyplňte kontaktní údaje, položky označené hvězdičkou (*)  jsou povinné,
  • odešlete objednávku,
  • na uvedenou e-mailovou adresu obdržíte "objednávkový lístek" s údaji o objednání a pokyny jak postupovat po příchodu na úřad,

 

   Upozornění!

  • k obsluze vyvolávacího systému se dostavte včas na objednanou hodinu,
  • do systému se musíte zaregistrovat přes nabídku OBJEDNANÍ KLIENTI nejdříve 5 minut před (ne dřív) přiděleným časem objednání a nejpozději 5 minut po přiděleném čase objednání,
  • k obsluze vyvolávacího systému se dostavte včas na objednanou hodinu,
  • do systému se musíte zaregistrovat přes nabídku OBJEDNANÍ KLIENTI nejdříve 5 minut před (ne dřív) přiděleným časem objednání a nejpozději 5 minut po přiděleném čase objednání, např. u klienta, který se objednal na 9:00, se musí registrovat v rozpětí 8:55 až 9:05, ne později, 
  • po uplynutí tohoto 10 minutového intervalu (třeba jen o jednu vteřinu) program již přidělený PIN nezná, a proto jej nemůže akceptovat,
  • v případě registrace s větším časovým předstihem vám systém zahlásí NEPLATNÝ KÓD, proto vyčkejte a opět se registrujte ve stanoveném časovém rozpětí, 
  • na každý požadovaný úkon musí být provedena samostatná registrace (např. když chci vyřídit cestovní doklad a občanský průkaz, musím mít dvě registrace)
 

Pokud víte předem, že se vám nepodaří v objednaný den a hodině návštěvu úřadu uskutečnit, můžete rezervovaný termín, v objednávkovém systému zrušit.

 Postup po příchodu na úřad:

  • po příchodu na úřad zadejte do vyvolávacího systému, přes nabídku OBJEDNANÍ KLIENTI, přidělený číselný kód – PIN, tento nelze použít opakovaně pro další osobu,
  • odeberte si lístek s pořadovým číslem a jménem, vaše číslo bude zařazeno do fronty a vyvoláno jako prioritní klient (ihned po dokončení právě obsluhovaného klienta). 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…