Jihlava: Zastupitelky adoptovaly kočku divokou

07.03.2020 16:01

Příspěvek zastupitelek půjde zejména na její krmení, budou ale informovány i o důležitých událostech v jejím životě, například pokud k ní přijde z jiné zoo nový kocour nebo bude mít malá koťátka.

Jihlava: Zastupitelky adoptovaly kočku divokou
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Karolína Koubová a Lenka Mikletičová (Fórum Jihlava), Silvie Čermáková a Eva Nováková (Žijeme Jihlavou), Božena Kremláčková (KSČM), Magdaléna Skořepová (ANO) a Eva Decroix (ODS) adoptovaly divokou kočku evropskou ze Zoologické zahrady Jihlava. Dohromady zastupitelky vybraly pro kočku tři a půl tisíce korun. Adopce je na jeden rok a jihlavské zastupitelky dostaly kromě certifikátu i cedulku, která vedle kočičího výběhu v jihlavské zoo upozorňuje na její adoptivní rodiče.

„Zastupitelky budou informovány také o důležitých životních událostech kočky, Například pokud se k ní přistěhuje z jiné zoo kocour nebo bude mít malá koťátka. Zoologická zahrada adoptivní rodiče poté zve i na akce v zoologické zahradě, a to nejen na ty, které se jejich zvířat týkají,“ doplnil Martin Maláč, tiskový mluvčí Zoologické zahrady Jihlava.

Adoptovat si zvíře z jihlavské zoo může každý. Jak jednotlivec se symbolickým příspěvkem, tak firma nebo jiná organizace či skupina lidí. Certifikát je platný vždy na rok a příjmy z těchto příspěvků jdou na přímo stanovené potřeby jejich adoptovaných zvířat – krmení, topení i péči.

Kočka divoká

Jihlavská zoo nabízí adopce i na svém e-shopu, který naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Lazebnický most je otevřen i pro dopravu

16:09 Český Krumlov: Lazebnický most je otevřen i pro dopravu

Minimálně dalších 70 let bude sloužit Lazebnický most, který propojuje centrum Českého Krumlova. Mos…