Krnov: Zahrada nabídne aktivitní odpočinek i záplavu barev

27.11.2020 6:32

Po dvou měsících skončily úpravy v zahradě u domova pro seniory v Rooseveltově ulici. Senioři se tak mohou těšit na jaro, které přinese teplejší počasí. Tehdy budou mít možnost naplno otestovat vybudovanou odpočinkovou zónu a také rozkvetou nově založené květinové záhony.

Krnov: Zahrada nabídne aktivitní odpočinek i záplavu barev
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

Odpočinkovou zónu, která se nachází naproti domova, v sousedství domu s pečovatelskou službou, tvoří dvě zastřešené pergoly s pevně zabudovanými lavicemi, stanoviště s cvičebními stroji – rotopedem a strojem na posilování rukou, zahradní kuželky nebo lavičky s vyvýšenou konstrukcí, z kterých se bude seniorům lépe vstávat. „Pro pohodlnější přístup do odpočinkové zóny byly původní chodníky v některých místech předlážděny, jinde byly vybudovány zcela nové. Na chodníky byla použita betonová dlažba, kolem cvičebních stanovišť je mlatová plocha,“ uvedl Karel Klímek z odboru veřejných zakázek.

Součástí revitalizace byly také sadové úpravy, které zahrnovaly založení záhonů cibulovin a trvalek, výsadbu stromů a keřů a odstranění nevhodných dřevin. „Byl také proveden prořez stromů, dosadba 150 keřů a pěti vzrostlých alejových javorů. Na jedné z dosud travnatých ploch pak byl založen záhon trvalek, které budou průběžně kvést po celé vegetační období,“ doplnila Petra Mužíková z odboru životního prostředí.

Úpravy za téměř milion korun realizovalo město v rámci participativního rozpočtu, v němž letos zvítězil projekt „Barevná zahrada v domově pro seniory“, který předložila paní Dagmar Remešová. Stavbu podle projektu opavského architekta Petra Košárka provedla firma Grispa.

Do letošního participativního rozpočtu město vložilo jeden milion korun. Bojovalo o něj celkem pět projektů, které podali obyvatelé Krnova. O vítězi rozhodlo veřejné hlasování. Kromě zahrady u domova pro seniory se o přízeň ucházel bikepark, workoutové hřiště pod Ježníkem, sportovní hřiště ve stejné lokalitě a doplnění veřejného osvětlení u dětského hřiště a spojovacího chodníku podél ulice Budovatelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

13:05 Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

Plzeň upraví svůj bytový městský dům na adrese Thámova 32, na projekt si zažádá o podporu z evropské…