Tradici přípravy slavnostní várky v Sokolově obnovili v roce 2015 u příležitosti 90. výročí otevření Hornického domu. Chmelárnu ve čtvrtek 24. srpna navštívili starosta Jan Picka, místostarostové Renata Oulehlová a Karel Jakobec, ředitel Městského domu kultury Sokolov Ladislav Sedláček s ředitelem sokolovského muzea Michaelem Rundem.
„Pivo Horňák je nefiltrované, nepasterované a má světle nazlátlou barvu. Je trošku víc nachmelené, má hořčejší chuť a obsah alkoholu je kolem 5 procent,“ popisuje vlastnosti limitované várky sládek Jan Rada. V pivovaru letos uvaří víc než pět a půl tisíce litrů tohoto moku. Horňák můžete ochutnat na Dni horníků točený i v lahvi. Stánek pivovaru Permon bude na nám. Budovatelů. Případně pak v pivotéce u Starého náměstí.
V sokolovském pivovaru Permon chystají v průběhu roku několik limitovaných edic. „Vaříme prakticky každý měsíc něco nového s tím, že na každou edici používáme jiný chmel. Teď například budeme vařit podzimní 14 stupňové pivo, nebo světlý ležák se zeleným chmelem, což znamená, že ještě ten den začneme vařit z čerstvě načesaných výhonků,“ dodal sládek Rada.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV