Birke (ČSSD): Město Náchod podpoří ochrannými prostředky pracovníky ve školách

06.10.2020 17:36

S ohledem na současný vývoj epidemiologické situace se vedení města Náchoda rozhodlo podpořit formou poskytnutí ochranných prostředků pracovníky ve školství.

Birke (ČSSD): Město Náchod podpoří ochrannými prostředky pracovníky ve školách
Foto: repro Facebook
Popisek: Starosta Náchoda Jan Birke (ČSSD)

Náchodští radní proto na jednání v pondělí 5. 10. 2020 schválili poskytnutí ochranných prostředků pro všechny pedagogické i nepedagogické pracovníky ve školách a školských zařízeních zřizovaných městem Náchod.

Každý měsíc tak poputuje do mateřských a základních škol, základní umělecké školy a Střediska volného času Déčko zřizovaných městem více než 8500 kusů roušek. „Tyto ochranné prostředky budou s okamžitou platností sloužit především k zajištění bezpečí v našich školách a přispějí k ochraně nejen učitelského sboru, ale také všech ostatních, kteří se starají o chod škol, školek a zájmových organizací na území našeho města," vysvětlil starosta Jan Birke.

Město Náchod nyní zajišťuje ochranné prostředky kromě škol také pro své další organizace. Zabezpečení všech zaměstnanců městského úřadu, v sociálních službách, knihovny, sportovních zařízení a dalších, představuje společně s pracovníky ve školství přibližně 15.000 kusů roušek měsíčně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

23:08 Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k zákonu o zemských znacích a vlajkách