Černochová (ODS): Chystaný zákaz olova ve střelivu je absurdní, chceme od vlády záruky, že k němu nedojde

25.09.2019 9:09

Předsedkyně výboru pro obranu za ODS Jana Černochová odmítá připravovaný zákaz olova ve střelivu a rybářském olůvku. Chce proto od vlády záruky, že celou situaci nepodcení jako v případě zbraňové směrnice a zabrání schvalování dalších nesmyslů.

Černochová (ODS): Chystaný zákaz olova ve střelivu je absurdní, chceme od vlády záruky, že k němu nedojde
Foto: osobní archiv
Popisek: Jana Černochová

„ODS považuje připravovaný zákaz olova ve střelivu a rybářském olůvku i mimo mokřady za další z řady absurdních restrikcí ze strany Evropské komise. Nerada bych se dočkala obdobné situace jako v případě procesu schvalování tzv. zákazové směrnice o zbraních, která byla přijata především kvůli nečinnosti vlády vyjednat pro Českou republiku přinejmenším výjimku z její regulace. Už nechceme přihlížet neschopnosti vyjednat takové podmínky, na jejichž základě budou trestáni zákona dbalí držitelé zbraní, sportovci, rybáři, lovci a další. Chceme od členů vlády slyšet jasný závazek, že se postaví za práva našich občanů a nebudou schvalovány nesmysly,“ uvedla předsedkyně výboru pro obranu za ODS Jana Černochová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu