Fiala (ODS): Stát s očkováním proti covidu zaspal, iniciativu naštěstí převzaly obce a kraje

25.01.2021 16:31

Komentář na facebookovém profilu k očkování proti koronaviru

Fiala (ODS): Stát s očkováním proti covidu zaspal, iniciativu naštěstí převzaly obce a kraje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

Brzy to bude už rok, kdy došlo k prvnímu lockdownu země. Děti už měsíce nechodí do škol, nemůžeme se standardně stýkat nejen se svými rodiči, ale ani s přáteli, či známými, řada lidí má obrovské existenční problémy, tisíce lidí na covid zemřelo, statisíce lidí nemoc už prodělaly.

Osobně považuji očkování za jedinou cestu, jak se dostat ze současné zoufalé situace. I proto jsem se dnes v Brně setkal s Jiřím Kasalou, radním Jihomoravského kraje pro zdravotnictví, abych se informoval o dalším postupu.

Stát s očkováním proti covidu zaspal, iniciativu naštěstí převzaly obce a kraje, které svou práci dělají skvěle. Jihomoravský kraj zprovoznil bezplatnou telefonní linku pro registraci seniorů, došlo ke zřízení okresních očkovacích center, na brněnském výstavišti vzniklo ve spolupráci s vedením města obrovské očkovací centrum, kde se už od začátku ledna očkuje.

Pokud bude dostatek vakcíny, vláda nebude dělat zmatky a hlavní koordinátor očkování se nebude plést odborníkům do jejich práce, kraje a města očkování zvládnou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Pan premiér udělal to nejhorší, co mohl, opět rozdělil společnost

17:17 Havlíček (ANO): Pan premiér udělal to nejhorší, co mohl, opět rozdělil společnost

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k rozdělování společnosti