Ministr Havlíček: Faktický termín zahájení výuky v tuto chvíli není možné stanovit

09.03.2021 19:14 | Zprávy

Projev na 87. schůzi Poslanecké sněmovny 9. března k informacím vlády České republiky o otevření škol.

Ministr Havlíček: Faktický termín zahájení výuky v tuto chvíli není možné stanovit
Foto: Screen TV Prima
Popisek: Karel Havlíček v pořadu Partie

Vážený pane předsedající, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, nechci fušovat nikomu do řemesla, ale pokusím se zrekapitulovat alespoň teď ten stav, jak máme na vládě v rámci jednání o školách.

To, kdy se otevřou školy, pochopitelně dneska nemůže nikdo přesně stanovit s ohledem na to, že musíme čekat, jak se bude vyvíjet pandemická situace. A v každém případě ale mohu dát informaci o tom, jakým způsobem se dneska připravují školy na to, aby se otevřely. A mohu potvrdit to, že rozhodně zahájení výuky pro žáky bude prvním z opatření v rámci uvolňování.

Zaprvé testování. V rámci testování škol dorazilo a postupně doráží řádově 3,5 milionu testů a samotestů. Samotesty se dnes převádí na Správu hmotných rezerv. Je pravda, že část těch testů půjde ještě pro státní správu, nicméně zbytek se bude pro školy dokupovat. A bude se počítat s tím, že v momentě, kdy se začne uvolňovat, tak se začne postupně testovat. To znamená ten režim, který byl nastaven a který by měl být jedním z pilířů toho, že tam nedojde v čase k problémům, tak bude naplněn. Současně, jak jste určitě zaregistrovali, se začíná očkovat. Učitelé se mohou registrovat. To znamená druhý klíčový pilíř toho, abychom se z té situace dostali, abychom mohli školy uvolnit, je očkování minimálně pro část učitelů, jak se hlásí. Rovněž toto postupně probíhá.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Připouštíte, že jste řadu ministerstev zřídili jako trafiku?

Nebo jak vysvětlíte, že teď tleskáte slučování ministerstev? Proč jste tedy zřizovali nové a proč jste neslučovali hned po volbách? Já teda nevím, ale v poslední době přestávám politice ODS rozumět. Měníte názory jak ponožky

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Mluvit o ukončení uhelných elektráren je velký hazard

23:08 Vondráček (Svobodní): Mluvit o ukončení uhelných elektráren je velký hazard

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k plánům na ukončení provozu uhelných elektráren