Primátor Žbánek: Podpořte, prosím, olomoucké děti prostřednictvím našeho fondu

08.03.2021 13:05

Mimoškolní aktivity je třeba podporovat i v současné složité době.

Primátor Žbánek: Podpořte, prosím, olomoucké děti prostřednictvím našeho fondu
Foto: anoolomouc.cz
Popisek: Miroslav Žbánek

Již několik let podporuje město Olomouc prostřednictvím Fondu pomoci olomouckým dětem děti z nízkopříjmových rodin. Jejich rodičům přispívá na financování volnočasových aktivit, tak aby se děti mohly rozvíjet i mimo povinnou školní docházku.

Anketa

Má poslanec Lubomír Volný vaši důvěru?

37%
63%
hlasovalo: 14829 lidí

Nyní Rada města Olomouce do tohoto fondu schválila přijetí daru ve výši deseti tisíc korun od firmy Harryservis a připravuje přijetí daru ve výši pět tisíc korun od firmy Stafos – Real. Jejich příkladu může následovat kdokoli, kdo má v současné nelehké době možnost a chuť olomoucké děti podpořit.

Volnočasové kroužky, školní společensko-kulturní akce, školy v přírodě nebo lyžařské výcviky. Nic z toho se teď v klasické podobě nekoná, organizátoři dětských kroužků však, pokud to jde, hledají náhradní dálkové varianty, jak děti alespoň u nějakých činností udržet. Zejména základní umělecké školy učí své žáky on-line. „To s sebou samozřejmě nese nutnost platit školné, což v současné době může být pro některé rodiny velmi náročné,“ říká náměstek primátora Karel Konečný s tím, že fond eviduje několik žádostí o příspěvek souvisejících právě s distanční výukou některých kroužků. „Jakmile se život zase vrátí do normálu a děti budou moci svoje aktivity opět obnovit v klasické podobě, věřím, že se potřeba tyto děti podpořit znásobí. Za dary do fondu jsme proto moc rádi, bude jich jistě potřeba,“ dodává náměstek.

„Do svízelné situace se za poslední rok dostala spousta rodin. Očekáváme, že nárok na žádost o příspěvek z tohoto fondu po době covidové vznikne mnoha dalším rodinám, které dříve problémy s financováním kroužků svých dětí neměly. Rádi bychom proto apelovali na všechny, kdo v současné nelehké době mohou a mají chuť, aby olomoucké děti prostřednictvím našeho fondu podpořili,“ vyzývá k aktivitě také primátor Miroslav Žbánek.

Podpora z Fondu pomoci olomouckým dětem je určena žákům plnícím povinnou školní docházku. Žádost o příspěvek předkládá zákonný zástupce žáka, přičemž vždy musí splňovat podmínky dané statutem fondu a konkrétní výzvou. Příspěvek na jednoho žáka může v průběhu školního roku dosáhnout maximálně deseti tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

12:17 Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s občany.