Senátorka Němcová: Bez dobrovolníků na jaře by nebylo nic

15.01.2021 17:33

Komentář na facebookovém profilu k současné situaci.

Senátorka Němcová: Bez dobrovolníků na jaře by nebylo nic
Foto: FB poslankyně Němcové
Popisek: Miroslava Němcová podporuje běloruské demonstranty proti Alexandru Lukašenkovi

“Dědečkové a babičky jste naši, potřebujeme vás, dávejte na sebe pozor, prosím.”

Tak promluvil A. Babiš 23. 3. 2020. Málokdo mohl věřit premiérově upřímnosti. Jako vždy šlo o cynický kalkul, píárový výstup. Odpornější o to, že se týkal seniorů.

V době, kdy k nim premiér “starostlivě” promlouval, nebyla jeho vláda schopna zajistit pro ně žádné ochranné pomůcky, přestože se v únoru ve sněmovně vysmívala ODS a tvrdila, že je dobře připravena. Výsledkem této “připravenosti” bylo teatrální rozesílání roušek před Vánocemi.

O potřebě ochrany seniorů se mluvilo stále. Stejně tak o vakcinaci, největší naději na zastavení čínského viru. Vláda se na očkování připravila stejně jako na zajištění ochranných pomůcek. Řeči tekly a skutky utekly.

Bez dobrovolníků na jaře by nebylo nic. Ušít roušku je však něco jiného než připravit systém očkování. Premiér kritizoval EU za liknavost v zajištění vakcín a sám není schopen zařídit, aby ty, které dostáváme, se dostaly tam, kam mají.

Rezervační systém je z podstaty věci pro většinu seniorů nedostupný. Vláda nepřipravila žádnou kampaň, neoslovila rodiny, obce a kraje s jasným plánem, co od nich očekává, jak mají pomoci.
Zatímco rodiny, obce a kraje dělají, co mohou, vláda je ještě kritizuje. Babiš se jmenoval garantem očkování a jako vždy svádí vinu na jiné. Prvním z terčů byl Státní zdravotní ústav. Vláda tam poslala vakcíny bez řádných instrukcí jejich použití. Premiér se chtěl kasat výsledky, ale systém nevytvořil. Jediný jeho příkaz zněl: “okamžitě vyočkujte”. Podobný průběh očkování je i jinde, vláda jednoznačně selhala.

Když premiér nesvádí vinu na jiné, krade jejich zásluhy. V Brně pózuje před vybudovaným očkovacím centrem, které vzniklo díky spolupráci tamní radnice a kraje. Kdyby čekali na vládu, neměli by nic. Paní primátorku o návštěvě ani neinformoval. Bezcharakternost, buranství.

Když se A. Babiš ohání obavami o dědečky a babičky, je třeba mimořádně zpozornět. Vzpomínáte si, jak byl plný starostí o své děti, když lhal, komu patří Čapí hnízdo?  Prý jsou to nejcennější co má, řekl ve sněmovně. Po těchto slovech byl syn unesen s pomocí premiérových přátel na Rusy okupovaný Krym, potom si s ním tatínek zahrál šachy ve Švýcarsku a myslím, že už ho nikdy neuvidíme.

Závěrem: před rokem lhala vláda o ochranných pomůckách. Neměla nic a poškodila tím extrémně právě seniory. Nyní lže o připravenosti očkování. Nemá pořádného nic a jsou to znovu senioři, kteří na to doplatí jako první.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brázdil (ANO): Nechci, aby se vůbec v naší republice něco takového se prodávalo

18:09 Brázdil (ANO): Nechci, aby se vůbec v naší republice něco takového se prodávalo

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…