Zeman (Trikolóra): Odmítáme komunikaci vlády s občany ve stylu rozlobený rodič vs. neposlušné dítě

11.10.2020 9:29

Prohlášení odborného garanta Trikolóry pro zdravotnictví MUDr. Marka Zemana k TK premiéra Andreje Babiše a ministra zdravotnictví ČR prof. Prymuly.

Zeman (Trikolóra): Odmítáme komunikaci vlády s občany ve stylu rozlobený rodič vs. neposlušné dítě
Foto: Trikolóra
Popisek: Trikolóra

1) Nejsme děti – odmítáme komunikaci mezi vládou a občany ve stylu rozlobený rodič versus neposlušné dítě. Již na lékařské fakultě se učí pozitivní komunikace s pacientem a nikoliv cesta zákazů a výhrůžek, ty mohou být kontraproduktivní.

2) Covid 19, ať již vznikl jakkoliv, si nyní jde dále svou cestou jako součást přírody, ať se nám to líbí nebo ne. Nelze nad ním zvítězit, jen jej mírně usměrnit- roušky, rozestupy, hygiena rukou. Celoplošná opatření včetně tzv. Lock downu jej pouze přibrzdí nikoliv zničí. S tím je třeba počítat.

3) Nám občanům je třeba říkat pravdu, nikoliv část pravdy nebo spekulace. Je třeba přijmout fakt celkového promoření společnosti se všemi negativními důsledky, které to nese. Stále jsme zřejmě teprve na začátku tohoto procesu a nelze nechat ekonomiku zhroutit, lidé musí pracovat, aby mohli nějak žít a přežít. Naštěstí úmrtnost ani smrtnost nejsou na koronarovirus zásadně vysoké, což nepopírá skutečnost, že na Covid-19, stejně jako na jiná onemocnění lze umřít. Pro ČR to platí také, celková úmrtnost se za prvních 9 měsíců nezvýšila, stále je kolem 300 zemřelých za den.

4) Plošné testování až 10 mil obyvatel naráz na přítomnost Covid-19 pokládáme za celkově komplikované, obtížně realizovatelné, nákladné a hlavně celkově bezúčelné. I kdyby byla otestována během několika dnů většina obyvatelstva a pozitivně testovaní jedinci šli do karantény (což si těžko umím představit naráz u například několika set tisíc lidí) dojde jen k dočasnému omezení šíření, které později tak, jak vidíme nyní v celé Evropě, se znova rozběhne možná s větší silou… Uvedený test (možná) by mohl být účinný jen a pouze ve spojení s plošným očkováním dostupnou a účinnou vakcínou.

5) Při celkové kapacitě necelých padesátitisíc lůžek akutní péče v ČR je třeba zásadním způsobem mobilizovat stávající systém k vytvoření rezerv pro nadcházející ataku tohoto onemocnění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Jdeme bojovat proti dezinformacím. Tady je náš plán

8:17 Ministr Bartoš: Jdeme bojovat proti dezinformacím. Tady je náš plán

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k boji proti dezinformacím.