Žumpa ČT, lidé nejsou voli. Židé a Poláci v ohrožení. Vinu má i Schwarzenberg, říká k Ukrajině exdiplomat Polreich

21.02.2014 7:17 | Zprávy

JINÝMA OČIMA Veřejnoprávní ČT podle někdejšího československého velvyslance u OBSE, bývalého zpravodajce, pedagoga a bezpečnostního analytika Miroslava Polreicha při referování o dění na Ukrajině předvádí „skutečné svinstvo“, které není možné tolerovat. Zcela se prý pomíjí, že byl prezident Janukovyč zvolen v demokratických volbách a situaci lze řešit pouze na půdě OSN. Polreich rovněž kroutí nesouhlasně hlavou nad výroky ministra Zaorálka. Realizace jeho návrhů by totiž prý porušila mezinárodní právo.

Žumpa ČT, lidé nejsou voli. Židé a Poláci v ohrožení. Vinu má i Schwarzenberg, říká k Ukrajině exdiplomat Polreich
Foto: ČT24
Popisek: Demonstrace na Ukrajině

Při sledování vývoje a eskalace situace na Ukrajině v posledních dnech stojí podle doktora Polreicha za povšimnutí i něco, co se stalo v Praze. „Naprosto mě šokovalo, jak vypadala demonstrace na podporu těch demonstrantů, která se před asi deseti dny konala v Praze,“ zmiňuje bývalý diplomat.

V Praze vlály fašistické vlajky těch, co vraždili Židy

„Podle televizních záběrů tam vlály rudočerné prapory banderovců. To je dost velká vada. Uvědomme si, že tady vlastně bez povšimnutí téměř sedmdesát let po skončení druhé světové války vlály fašistické prapory hnutí, které vraždilo Židy a Poláky. A všechna média se tomu vyhnula, nikdo o tom nenapsal ani čárku. Nikde nic, ani slovo,“ upozorňuje.

ZDE ParlamentníListy.cz komplexně a vyváženě informují o situaci na Ukrajině

Podle Miroslava Polreicha je potřeba si říct, jak to všechno začalo. „Původně klidné demonstrace přerostly v to dnešní zabíjení a krveprolití. V zárodku těch protestů začali do Kyjeva jezdit západní politici, představitelé USA, EU, přijel tam i Schwarzenberg a všichni je v tom podporovali, nabudili je, a jak to dopadlo, teď vidíme,“ konstatoval pro ParlamentníListy.cz.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Radim Panenka

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přijde a začne vyhrožovat? Politici si podali Foltýna

4:44 Přijde a začne vyhrožovat? Politici si podali Foltýna

Kdo nejde s námi, jde proti nám. Výhrůžky. Jako za Klementa Gottwalda. Takové a další komentáře padl…