Ing. Marie Pošarová

  • SPD
  • Plzeňský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2024 8:33:14

Jedno smutné výročí

Jedno smutné výročí

Zítra uplyne 20 let od vstupu ČR do Evropské unie (EU), o kterém tehdy rozhodla necelá polovina oprávněných voličů - 3 446 758 z 8 259 525. Tedy 41,7 %...Rozhodně není co slavit.

Jiná EU
EU se od roku našeho vstupu do ní, v roce 2004, zásadně změnila. Jednak od roku 2009, po Lisabonské smlouvy v účinnost nelze ve většině oblasti - klimatická politika (Green Deal), migrační a azylová politika atd. - použít právo veta. Tedy nelze z pozice jednoho členského státu, v duchu zásady jednomyslnosti, zablokovat normu, která danou zemi zásadně poškozuje.
Z eurozóny (měnové unie států platících eurem) se stala bankovní a dluhové unie, problém masové ilegální migrace do Evropy, kterou jižní a západní státy EU vyvolaly a podporovaly, enormně expandoval. Tyto státy, které ji zavinily, se teď ilegálních (zejména muslimských) migrantů chtějí zbavit jejich přemisťováním do jiných členských států, včetně ČR.
A kvůli Lisabonské smlouvě to už ani nelze vetovat.
A pak je tu Green Deal – fatální projekt šílené zelené ideologie, který zásadním způsobem ohrožuje samotnou existenci a prosperitu našeho průmyslu, zemědělství či energetiky a ničí životní úroveň občanů ČR.
Volby mohou rozhodnout
Ptáte se mě, zda jít volit do Evropského parlamentu, když jsme tvrdí euroskeptici a z EU bychom nejraději odešli, a to nejčastěji zítra?
Protože, dokud tam jsme, musíme politiku a směřování EU aktivně ovlivňovat a posílit v Evropském parlamentu vlastenecké a suverenistické národní síly sdružené kolem v naší mezinárodní alianci Identita a demokracie (ID). Abychom měli dostatečnou sílu blokovat, měnit a rušit ty legislativní návrhy Evropské komise, které zásadním způsoben (a mnohdy navždy) ohrožují zájmy ČR.
EU na rozcestí
EU je na křižovatce. Buď se z ní stane federální politická unie, která bude kvůli regulacím hospodářství a ohrožení masovou migraci zaostávat za zbytkem světa, anebo se vrátíme před unifikační smlouvy (Maastricht, Nice, Lisabon), změníme EU z nadnárodní na mezivládní organizaci, na celní unii ekonomicky a obchodně spolupracujících suverénních národních států bez politické nadstavby, bez regulace ve všech oblastech, bez cenzury, bez diskriminačních dotaci – a s právem veta členských států, bez dominance Francie, Německa příp. Polska.
Vstup do EU  nám přinesl likvidaci značné části politické a ekonomické suverenity. Evropská unie a její vrcholné orgány - a dominantní západní členské státy - dnes  prosazuje likvidaci suverénních národních států, tradičních křesťanských hodnot, občanských svobod a prostřednictvím svých regulací a pseudozelené ideologie i likvidaci ekonomiky. 
EU otevřeně podporuje masovou imigraci a islamizaci Evropy. EU nás dovedla ke ztrátě potravinové soběstačnosti a prostřednictvím Green Dealu likviduje i naši energetickou nezávislost, náš průmysl i zbytky zemědělství. 
Referendum!
Existují odhady, že Brusel rozhoduje o 85 procentech legislativy platné v národních státech.
Proto hnutí SPD  - jako jediná parlamentní strana -  prosazuje referendum o našem členství  Evropské unii. Chceme, aby čeští občané mohli znovu rozhodovat o své zemi a aby nám nevládl Brusel. 
Úzká kooperace suverénních evropských států je přínosná. Na to, abychom spolu mohli spolupracovat, obchodovat a na to, abychom mohli cestovat po Evropě a studovat v evropských zemích, nepotřebujeme jednotný evropský superstát. 
Na to nám stačí organizace suverénních států například po vzoru Evropského sdružení volného obchodu (EFTA).
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama