Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2024 16:28:16

Prosazujeme snížení daní a odvodů sociálního pojištění pro pracující rodiče!

Prosazujeme snížení daní a odvodů sociálního pojištění pro pracující rodiče!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Vážení přátelé,

Evropská unie nám během dvaceti let členství přinesla likvidaci politické i ekonomické suverenity a nyní nám přináší islamizaci i zničení průmyslu, energetiky a zemědělství. České domácnosti vloni platily za elektřinu nejvíce v celé EU, přestože ČR vyvezla takřka největší objem elektřiny ze všech členských států EU. SPD má recept na levnou elektřinu. Hnutí SPD podporuje pracující rodiny s dětmi. Prosazujeme dostupné bydlení, snížení odvodů sociálního pojištění a snížení daní pro pracující rodiče. Odmítáme omezení práva držet zbraň a perzekuci vlastníků zbraní, které prosazuje Fialova vláda. Prosazujeme zrušení ministerských postů pro evropské záležitosti, pro vědu i pro legislativu. Ministerstva nemají být zbytečnými pašalíky pro představitele pětikoalice.

1. Evropská unie nám během dvaceti let členství přinesla likvidaci politické i ekonomické suverenity a nyní nám přináší islamizaci i zničení průmyslu, energetiky a zemědělství.

Prvního května si připomeneme 20 let od vstupu do Evropské unie. Ten nám přinesl likvidaci značné části politické a ekonomické suverenity. Evropská unie je výtvorem globalistů a prosazuje likvidaci suverénních národních států, tradičních křesťanských hodnot, občanských svobod a prostřednictvím svých regulací a pseudozelené ideologie i likvidaci ekonomiky. Unie otevřeně podporuje masovou imigraci a islamizaci Evropy. EU nás dovedla ke ztrátě potravinové soběstačnosti a prostřednictvím Green Dealu likviduje i naši energetickou nezávislost, náš průmysl i zbytky zemědělství. Již v současnosti jsou odhady, že Brusel rozhoduje o 85 procentech legislativy platné v národních státech (údaje německého ministerstva spravedlnosti i známého experta na evropskou integraci Michaela Brutera z London School of Economics). Proto hnutí SPD jako jediná parlamentní strana prosazuje referendum o Evropské unii. Chceme, aby čeští občané mohli znovu rozhodovat o své zemi a aby nám nevládl Brusel. Prosazujeme úzkou spolupráci suverénních a svobodných evropských států. Na to, abychom spolu mohli spolupracovat, obchodovat a na to, abychom mohli cestovat po Evropě a studovat v evropských zemích, nepotřebujeme jednotný evropský superstát. Na to nám stačí organizace suverénních států například po vzoru Evropského sdružení volného obchodu (EFTA). 

2. České domácnosti vloni platily za elektřinu nejvíce v celé EU, přestože ČR vyvezla takřka největší objem elektřiny ze všech členských států EU. SPD má recept na levnou elektřinu.

České domácnosti v loňském roce platily za elektřinu nejvíce v celé EU, přestože ČR současně vyvezla takřka největší objem elektřiny ze všech členských států EU. Češi totiž platili vloni za elektřinu nejvíce ze všech zemí EU po přepočtu na tzv. paritu kupní síly. A přitom ČR vyvážela čtvrtý největší objem elektřiny v rámci zemí EU. Jde o ekonomickou anomálii, a hlavně o důsledek katastrofální energetické politiky EU a neschopnosti a neochotě Fialovy vlády jí efektivně čelit. Navzdory už tak vysokým cenám elektřina v ČR loni ve druhém pololetí dále zdražovala druhým nejvyšším tempem v EU. Meziročně tak stoupla cena elektřiny v ČR o 83 %. Více elektřiny než ČR vloni ze zemí EU vyvezly jen Francie, Švédsko a Nizozemsko, spotřebitelé v těchto státech ovšem měli výrazně nižší ceny elektřiny než domácnosti v ČR. Nejnižší ceny elektřiny v EU byly vloni v Maďarsku, přestože Maďarsko je čistým dovozcem elektřiny. Všechna tato data dokládají tragickou nekompetentnost vlády Petra Fialy, jež nedokáže českým občanům zajistit nízké ceny elektřiny, kterou v ČR v dostatečném množství a levně vyrábíme. Recept SPD je jasný a hovoříme o něm dlouho: zastropovat ceny elektřiny přímo u jejích výrobců a následně i u dodavatelů, a to vše ve prospěch koncových zákazníků. Cestou k tomu je i stoprocentní státní vlastnictví společnosti ČEZ, která je z hlediska výroby, cenotvorby a distribuce elektřiny rozhodujícím subjektem v ČR. Je rovněž nezbytné prodávat v ČR vyrobenou elektřinu přímo, bez zahraničních prostředníků a komoditních burz, jejím českým spotřebitelům. Současně musíme jako stát odmítnout nařízení EU v oblasti energetiky vyplývající z projektu Green Deal a ze systému emisních povolenek EU. Musíme si zachovat suverenitu v rozhodování o podobě našeho energetického mixu a urychleně rozšířit kapacity našich jaderných elektráren. To je cesta k zachování naší energetické soběstačnosti a bezpečnosti.

3. Hnutí SPD podporuje pracující rodiny s dětmi. Prosazujeme dostupné bydlení, snížení odvodů sociálního pojištění a snížení daní pro pracující rodiče.

Vládní KDU-ČSL minulý týden na konferenci o rodinné politice navrhla, aby bezdětní lidé nad 35 let odváděli vyšší sociální pojištění než ostatní občané. V současné době odvádějí všichni zaměstnanci ze své hrubé mzdy na sociální pojištění 7,1 %. Pokud by lidovecký návrh prošel, platili by bezdětní lidé nad 35 let sociální pojištění ve výši 9,1 % z hrubé mzdy. To je pro nás v SPD nepřijatelné! My chceme jít v oblasti podpory rodin a porodnosti jinou cestou a v uplynulých letech jsme v tomto ohledu předložili již mnoho konkrétních legislativních návrhů. Další opatření jsou součástí naší koncepce důchodové reformy. Navrhujeme snížení odvodů sociálního pojištění pro pracující rodiče vychovávající řádně své nezletilé děti, a to ve dvou variantách: Buď zavedením slevy na sociálním pojištění, anebo snížením jeho sazby. Řádná výchova dětí musí být zohledněna i ve výši starobního důchodu. Nechceme rušit tzv. výchovné (což Fialova vláda chce) a chceme zvýšit procentní složku starobního důchodu za každé vychované dítě. Ale to je pouze začátek. Prorodinná politika musí být mnohem širší a musí mít systémový charakter, zejména nyní, kdy dramaticky klesá porodnost. Předložili jsme návrh na výrazné zvýšení daňových zvýhodnění na děti, zejména, co se týče třetího (a každého dalšího) dítěte v rodině, který by pracujícím rodinám více dětí přinesl až 100 000 korun ročně čistého navíc. Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. My v SPD navíc přicházíme s projektem výhodných manželských a rodinných půjček se státní garancí a podporou se splácením hypotečních úvěrů rodinám v době, kdy jeden z partnerů pečuje v domácnosti o dítě do 3 let. Toto povede k růstu porodnosti v pracujících rodinách. Naopak Fialova vláda provozuje protirodinnou politiku. S přímou podporou lidovců od 1. ledna 2024 sebrala rodinám s předškolními dětmi až 44 000 korun čistého ročně, když jim zcela zrušila slevu na dani v podobě tzv. školkovného a razantně jim omezila přístup ke slevě na manželku či manžela v domácnosti. A teď chce namísto pozitivní podpory rodin trestat bezdětné lidi, což je naprosto amorální politika.

4. Odmítáme omezení práva držet zbraň a perzekuci vlastníků zbraní, které prosazuje Fialova vláda.

Vláda Petra Fialy minulou středu schválila velmi kontroverzní novelu zákona o zbraních. Touto změnou by mj. došlo k prolomení letitého pravidla, že právo na držení zbraně je v případě bezúhonných občanů po splnění zákonných podmínek nárokové. Nyní by bylo nahrazeno zásadou, že povolení držet zbraň bude vydáváno na základě neprůhledného individuálního úředního posouzení. Pokud by tato novela nabyla účinnosti, zavedla by se obchodníkům se zbraněmi povinnost hlásit tzv. podezřelé nákupy a policii by se výrazně zvýšily pravomoci v oblasti provádění domovních prohlídek a zabavování zbraní jejich legálním držitelům. Zavádí se rovněž institut preventivního zabavení zbraně. Policie by tak nově mohla zadržovat zbraně v případech, kdy o jejich držiteli získá informaci, že může představovat „vážné nebezpečí pro vnitřní pořádek nebo bezpečnost", což je snadno (i politicky) zneužitelné a pro hnutí SPD nepřijatelné. I proto, že v takovém případě nejsou v návrhu zákona pro toto zadržení zbraní uvedeny žádné časové lhůty a neexistuje zde ani možnost využít opravný prostředek (odvolání), což je v právním státě neakceptovatelné. Proti této novele zákona o zbraních protestují odborné asociace i podnikatelské svazy. Respektujeme, že vydání zbrojního průkazu a právo držet zbraň musí vycházet ze splnění přísných zákonných podmínek, z absolvování odborné zkoušky a z lékařských testů a že cílem tohoto procesu musí být minimalizace zneužití držení zbraně. Ale současně odmítáme bezdůvodnou státní šikanu občanů legálně držících zbraně, kde hrozí i politické zneužití policejních složek a pošlapání zásad právního státu.

5. Prosazujeme zrušení ministerských postů pro evropské záležitosti, pro vědu i pro legislativu. Ministerstva nemají být zbytečnými pašalíky pro představitele pětikoalice.

Hnutí SPD považuje odchod ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové (TOP 09) z vlády za logické vyústění její dlouhodobé nečinnosti a nevýraznosti i jako projev hluboké personální nouze její mateřské strany TOP 09. Od vzniku Fialovy vlády konzistentně říkáme, že tato funkce, stejně tak jako pozice ministra pro evropské záležitosti i post ministra-předsedy Legislativní rady vlády, jsou naprosto zbytečné a drahé trafiky zřízené pouze za účelem toho, aby byly uspokojeny mocenské zájmy všech pěti stran vládní koalice. Tyto pozice nemají mít ministerský statut a úřady, které jsou s nimi spojené (a do velké míry pouze kvůli nim uměle vytvořené), nemají mít charakter ministerstev. I dle tzv. kompetenčního zákona mají být oblasti vědy a výzkumu součástí ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Právě tam by také měla být tato agenda znovu zařazena a měl by jí řídit nestranický odborník - manažer s dlouhodobými zkušenostmi v těchto oborech. Její vládní pozice i s veškerým příslušenstvím má být podle nás zrušena. Ministerstva mají být nejvyšší úřady státní správy s reálnou a logickou agendou a věcnou náplní, nikoli zbytečnými pašalíky pro představitele pětikoaličních vládních stran, které pouze zatěžují státní rozpočet.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama